Prajituri / Retete de prajituri

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux a la creme sau eclerele cu crema de vanilie sunt niste prajituri de casa cu care nu prea dau gres atunci cand avem musafiri 😉 Poate ca sunt si persoane carora sa nu le placa, dar eu inca nu le-am intalnit 😀

Imi plac toate variantele, cu ciocolata sau cu crema de vanilie, cu frisca sau fara frisca, dar dintre toate aceste choux cu crema mascarpone si capsuni au fost de departe cele mai bune. Crema fina si usoara cu mascarpone, nu foarte dulce, capsuni dulci si aromate si gogosele de aluat oparit… toate au facut casa buna in acest desert 😉

choux-cu-crema-mascarpone-si-capsuni-3

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6-7 oua
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni:

Choux:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

  • se poate folosi si telul pentru a incorpora ouale, dar cu mixerul merge mai repede si mult mai bine
  • in functie de marimea oualor, puneti 6 daca sunt mari sau 7 daca sunt mai mici. La final trebuie sa aveti un aluat gros, care curge valuri de pe paletele mixerului

Aluatul se pune intr-un posh si se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Tava se da la cuptor la foc mare (maxim) pentru 15 minute, apoi inca 10-15 minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).

  • primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului

Crema de mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa (nu neaparat si ferma). Se adauga zaharul, mascarponele si esenta de vanilie. Se mixeaza din nou pana crema devine ferma.

Dupa ce gogoselele din aluat oparit s-au racit li se taie un capacel si se umplu cu crema. Se pune peste crema un strat de capsuni taiate cubulete, se pune capacelul taiat si se dau la rece (dupa ce mananci 2 pe nerasuflate :)))) )

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]