Fursecuri / Retete de prajituri

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Fursecuri cu ciocolata

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? 🙂

Cand m-am apucat de treaba aveam in plan reteta de Chocolate Chip Cookie, celebra reteta americana, doar ca pana la urma am adaptat preferintelor noastre. Cantitatea mare de zahar din reteta americana m-a cam facut sa stramb din nas si am redus mult, drastic chiar. Ba mai mult am pus in compozitie si ciocolata cu lapte fara zahar, macar sa stiu o treaba! 😀

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 175 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata cu lapte (fara zahar)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata):

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

Trebuie sa obtinem o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

  • Ciocolata cu lapte fara zahar poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte obisnuita.
  • Optional, se poate adauga mai multa ciocolata in compozitie. Se poate adauga chiar si ciocolata amaruie.
  • Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praf de copt

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ?

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta binevenita,cu siguranta sunt delicioase.

  2. Da sunt extrem de delicioase!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]