Cookies – reteta Fursecuri cu ciocolata

de Miha
3673 vizualizări
Fursecuri cu ciocolata

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? 🙂 Cand m-am apucat de treaba aveam in plan reteta de Chocolate Chip Cookies, celebra reteta americana, doar ca pana la urma am adaptat preferintelor noastre. Cantitatea mare de zahar din reteta americana m-a cam facut sa stramb din nas si am redus mult, drastic chiar. Ba mai mult am pus in compozitie si ciocolata cu lapte fara zahar, macar sa stiu o treaba! 😀 Cookies fursecuri cu ciocolata, un deliciu!

Fursecuri cu ciocolata

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? 🙂 Cand m-am apucat de… Fursecuri cookies, fursecuri cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 175 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata cu lapte (fara zahar)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cookies – reteta Fursecuri cu ciocolata:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

Trebuie sa obtinem o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

  • Ciocolata cu lapte fara zahar poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte obisnuita.
  • Optional, se poate adauga mai multa ciocolata in compozitie. Se poate adauga chiar si ciocolata amaruie.
  • Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praf de copt

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

olivia 29 mai 2016 - 20:02

O reteta binevenita,cu siguranta sunt delicioase.

Răspuns
Miha 30 mai 2016 - 19:38

Multumesc frumos Olivia 🙂

Răspuns
Service GSM 13 decembrie 2017 - 18:07

Da sunt extrem de delicioase!

Răspuns

Lasă un răspuns