Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale
  • Umplutura:
  • ~900 g branza de vaci
  • 250-300 g zahar (dupa preferinta)
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri lapte
loading...

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂

Mod de preparare Placinta impletita cu branza:

Aluat:

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea si coaja de portocale, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos
  • in loc de coaja de portocale puteti folosi coaja de lamaie ori o alta aroma care va place

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Punem branza de vaci intr-un castron, adaugam zaharul, coaja de portocale, esenta de vanilie si ouale. Amestecam pana cand umplutura devine omogena.

  • daca branza este prea moale se adauga 1-2 linguri gris
  • compozitia se poate amesteca cu blenderul vertical, daca branza nu este foarte cremoasa
  • daca va plac, puteti adauga si stafide
  • de preferat ar fi sa folositi o branza foarte bine scursa

Cum se prepara Placinta impletita cu branza:

Aluatul crescut se rastoarna pe masa presarata cu putina faina si se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire de cca 0.5 cm.  Cu un cutit bine ascutit taiem fasii pe lateralele aluatului. Jumatate din umplutura de branza, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Apoi incepem sa „impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.

Cu atentie se pune placinta impletita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putin la crescut apoi se unge cu galbenusul desfacut cu cateva linguri de lapte rece.

Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana placina se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Placinta impletita cu branza

 

RETETA IN IMAGINI

Puteti folosi aluatul si pentru Placinte Poale-n brau

Pentru mai mukte recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Minunata,binevenita.Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

%d blogeri au apreciat: