Placinta impletita cu branza

de Miha
53368 vizualizări
Placinta impletita cu branza

Reteta Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu… Aluat dulce placinta cu branza, placinta impletita European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 15 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale
  • Umplutura:
  • ~900 g branza de vaci
  • 250-300 g zahar (dupa preferinta)
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri lapte

Mod de preparare Placinta impletita cu branza:

Aluat:

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea si coaja de portocale, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos
  • in loc de coaja de portocale puteti folosi coaja de lamaie ori o alta aroma care va place

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Punem branza de vaci intr-un castron, adaugam zaharul, coaja de portocale, esenta de vanilie si ouale. Amestecam pana cand umplutura devine omogena.

  • daca branza este prea moale se adauga 1-2 linguri gris
  • compozitia se poate amesteca cu blenderul vertical, daca branza nu este foarte cremoasa
  • daca va plac, puteti adauga si stafide
  • de preferat ar fi sa folositi o branza foarte bine scursa

Cum se prepara Placinta impletita cu branza:

Aluatul crescut se rastoarna pe masa presarata cu putina faina si se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire de cca 0.5 cm.  Cu un cutit bine ascutit taiem fasii pe lateralele aluatului. Jumatate din umplutura de branza, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Apoi incepem sa „impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.

Cu atentie se pune placinta impletita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putin la crescut apoi se unge cu galbenusul desfacut cu cateva linguri de lapte rece.

Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana placina se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Placinta impletita cu branza

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta impletita cu branza

Puteti folosi aluatul si pentru Placinte Poale-n brau

Pentru mai mukte recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Olivia 27 februarie 2020 - 16:12

Minunata,binevenita.Multumesc pentru reteta.

Răspuns
Miha 1 martie 2020 - 13:59

Si eu multumesc de vizita si aprecieri 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns