Dragii mei, voi ati auzit vreodata de reteta culinara „spun ca tine si fac ca mine”? :))))) Nici eu, pana de curand.
Ma intreaba copiii intr-o zi…
-Ce avem azi bun de mancare?
-Naut, zic
-Nuuuu, nu ne place nautul.
-Bine, nu va fac naut, va fac chiftelute :))))
Si au mancat! Si le-a placut! Ca n-au stiut din ce-s facute asta e alta poveste! :))))
Ingrediente
- 1 conserva naut de la SunFood
- partea alba de la o ceapa verde
- 3 catei usturoi
- 1 ou
- 1 lingurita ulei de masline
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- patrunjel verde
- faina pentru modelat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftelute de naut:
Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun.
Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura din aceasta pasta, tavalim prin faina si modelam chiftelutele.
Le punem la prajit in ulei bine incins. Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde, cu sos de usturoi cu smantana. Sunt bune si reci, dar ies prea putine pentru a mai ramane sa se raceasca. 😀
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Buna seara,
Chiftele se pot rumeni in cuptor?
Multumesc
Da. Am facut si in cuptor. Au alt gust fata de cele prajite, dar sunt bune…