Cartofi prajiti a la Jamie

de Miha
121 vizualizări
Cartofi prajiti cu lamaie si usturoi

De regula nu ma uit la televizor, dar seara cand ma bag in pat mai butonez telecomanda sa gasesc un program care sa ma ajute sa adorm mai repede. :))) Asa se face ca intr-o seara l-am gasit pe Jamie gatind… si somnul mi-a zburat… :))) N-as putea spune ca ma dau in vant dupa Jamie, dar emisiunea asta chiar mi-a placut. Iar cartofii astia sunt de-a dreptul grozavi.

Va invit sa incercati si voi varianta asta de cartofi prajiti a la Jamie Oliver 🙂

Cartofi prajiti cu lamaie si usturoi

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • ~50 g unt
  • putin ulei de masline

Mod de preparare Cartofi prajiti a la Jamie:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se scrg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Intr-o tigaie antiaderenta punem 1-2 linguri cu ulei de masline, apoi cartofii taiati in sferturi. Se perpelesc pe toate partile.

Curatam lamaia, taind fasii subtiri ajutandu-ne de curatitorul de legume si o adaugam peste cartofi.

Usturoiul cu tot cu coaja se spala sub un jet de apa rece, apoi se zdrobeste putin, cu lama unui cutit si se adauga in tigaie.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si untul taiat cubulete. Se amesteca usor sa nu se sfarame cartofii si se prajesc pana capata o crusta aurie frumoasa.

cartofi prajiti cu usturoi

Simplu, delicios si rapid.

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Adela Zilahi 13 august 2011 - 13:21

Cred ca sunt tare buni, cand aveam vreme ma ma uitam si eu la el si chiar mi-am notat cateva retete, dar inca nu le-am pus in practica. Un weekend minunat!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 13 august 2011 - 13:32

Arata tare bine.Ce gust le da lamaia?Nu am incercat niciodata.Pupici!

Răspuns
Mitinita 13 august 2011 - 13:46

Jamie asta stie ce stie! Vad la tine peelerul de la Kotanyi,nu-i asa ca e bun…pe toate le-am aruncat de cand il am,ca niciunul nu curata bine.

Răspuns
TeoBucatar 13 august 2011 - 13:56

O garnitura grozava pentru orice!Si eu folosesc uneori usturoiul in coaja pentru ca e mai “soft”.O zi buna,Miha!

Răspuns
radiowhisper.com 13 august 2011 - 15:36

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Răspuns
Haplea 13 august 2011 - 17:37

Arata foarte bine cartofii.

Răspuns
cypy 13 august 2011 - 18:35

ula la la bun bun!

Răspuns
maria mihalache 14 august 2011 - 3:04

Trebuie sa-i incerc, arata tare bine.
Pup si o zi frumoasa!

Răspuns
Valérie ( Franche-Comté ) 14 august 2011 - 8:43

Avec une délicieuse saveur d’agrumes …
Je te souhaite un agréable dimanche
Valérie.

Răspuns
FLORY 14 august 2011 - 10:15

Cred ca au un gust deosebit,pupici!

Răspuns
minoki 14 august 2011 - 13:15

Eu nu am inteles faza cu lamaia. Ai pus felii intreg sauy numai coaja? Din poza mi se pare ca ai pus cojile de la lamaie.

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:51

Adela, multumesc. Sper din inima ca ai avut un week-end placut! Pup!

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:52

DiaMar, sunt foarte buni, merita incercati. 😉

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:54

Adina, peeler ii spune? Eu i-am zis curatitor, ca nu stiam cum altfel. :)))
Da, e super. Curat cu el orice legume. Si in plus pot face si carlionti de ciocolata. 😉

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:55

Teo, multumesc! O duminica frumoasa si tie. Atat cat a mai ramas din ea! 🙂

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:56

Radiowhisper, multumesc! Voi studia indata propunerea ta. 🙂

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:56

Multumesc Haplea! 🙂

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:57

Cypy, asa este…bun bun. :))

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:58

Multumesc Maria! Zi frumoasa si tie. Pup!

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:58

Valerie, merci beaucoup. 🙂

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 13:59

Pupici Flory!

Răspuns
Miha 14 august 2011 - 14:00

Minoki, n-am zis nicaieri in reteta ca am pus felii de lamaie, ci fasii de coaja de lamaie. Coaja de lamaie am trecut si la ingrediente. 🙂

Răspuns
maya 14 august 2011 - 18:27

Eu îl ador pe Jamie,si îi ador cartofii,iar tu le-ai facut o prezentare pe cinste!
Pup!

Răspuns
naty, galati 16 august 2011 - 10:02

arata foarte bine …la fel si muschiuletul de langa ei

Răspuns
Muschiulet de porc in crusta de mustar 28 octombrie 2012 - 17:34

[…] asta in crusta delicioasa de mustar cu piper l-am facut mai demult. Cam pe cand am facut cartofii prajiti a la Jamie, dar am uitat de el. Si asta nu pentru ca n-ar fi bun, ba dimpotriva… Ia sa vedem daca va pot […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: