Mancaruri cu cartofi / Mancaruri de post / Retete culinare

Cartofi noi la cuptor

loading...

* cartofi noi
* ulei de masline
* rozmarin
* cimbru
* sare si piper
* usturoi


Cartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate.

Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se toarna si uleiul si se amesteca bine.

Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mic, in jur de 1 ora.

Din cand in cand ii intoarcem de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform.

Se servesc calzi, simpli alaturi de o salata de cruditati sau presarati cu cascaval. Pot fi si o garnitura perfecta pentru friptura.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Gabriela says:

    Foarte apetisanți! Nu se acoperă cu o folie de aluminiu?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]

%d blogeri au apreciat: