Imi plac cartofii noi, indiferent ca-s de-ai nostri sau de pe alte meleaguri. De cum apar in piata numai la ei imi sta gandul, iar cei vechi mi se par asa… fara gust. Mofturi, ar zice unii! :))))
Din toate retetele cu cartofi care exista aceasta varianta la cuptor imi place cel mai mult. Se fac usor si sunt foarte gustosi! 😉
Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 2 capatani usturoi (verde)
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 crenguta rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare Cartofi noi cu rozmarin:
Cartofii se spala foarte bine cu un burete abraziv si se curata daca este cazul. Se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg bine de apa intr-o strecuratoare.
Usturoiul se piseaza cu sare, piper si crenguta de rozmarin. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Punem cartofii intr-un castron si punem usturoiul deasupra. Amestecam bine, apoi rasturnam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor pentru vreo 30-40 de minute, pana cartofii se rumenesc. In acest timp mai intoarcem cartofii de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform.
Se servesc calzi. Un pic de branza de capra deasupra si o salata mixta cu valeriana si masa e gata. 😉
Pofta buna! 🙂
10 comentarii
Imi plac foarte mult. Am vrut sa fac si eu astazi dar m-am razgandit si las pentru alta zi de post mai bine…
Da Rocsy, sunt grozavi pentru o zi de post! 😉
Ii prepar si eu curand! Neaparat!
Multumesc frumos, draga Miha!
Multi pupici!
Ilda
Lavender Thoughts
Pupam si noi Ilda! Ma bucur ca-ti plac! 😉
Que pinta tan rica.
Saludos
Saludos, Jose Manuel! 😉
Imi plac , plac , plac :d si … daca-s si cu branza , sunt ,,mirifici”
Da, iti dau dreptate, sa stii! :))
>:D<
Ce buni sunt. Si ca atare si garnitura. O sa fac si eu.
Sanatate piticilor!
Delicios 😛