Cartofi Hasselback

de Miha
146 vizualizări

* 5 cartofi
* ~100 g unt aromat
* sare si piper

Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi.

Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.
Pentru a reusi acest lucru foarte usor puneti cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa mearga pana la baza. 😉

In fiecare taietura se pune cate putin unt aromat si se presara cu sare si piper dupa gust.

Se aseaza intr-un vas termorezistent, apoi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca cu furculita.

Se servesc calzi.

Sursa

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

geta 31 mai 2010 - 6:59

bun,bun…am sa incerc si eu…ma incanta tare untul aromat!

Răspuns
Bianka 31 mai 2010 - 7:58

Trebe sa incerc, poate fi foarte bun

Răspuns
MONONOKE KITCHEN 31 mai 2010 - 16:11

de vis! cartofii imi plac asa mult,
ca i-as incerca in fel si chip!

Răspuns
David Octavian 31 mai 2010 - 19:01

arata bestial.Cartofii la cuptor sunt preferatii mei.

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 2 iunie 2010 - 13:32

Pe astia chiar i-am testat si pot spune ca sunt minunati ! Superb ti-au iesit !

Răspuns
Diana 14 noiembrie 2010 - 11:07

idee minunata pt o friptura…pt ca cred ca ne-am cam saturat de pireu…catofi natur…orez..etc

Răspuns
Macy 22 ianuarie 2013 - 14:03

Yummyyy, yummyyy….

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: