A trecut si Pastele, suntem satui de toate bunatatile, dar pana la urma…ceva tot trebuie sa mancam. :)) Asa ca pentru astazi va propun acesti cartofi cu bacon, o varianta mai usurica de cartofi taranesti.
O idee pentru atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie de stat in bucatarie. 🙂
4 cartofi medii
100 g bacon
1 lingura ulei de masline
sare si piper
3 catei usturoi
marar
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Se taie cuburi sau felii mai groase.
Baconul il taiem fasii subtiri si il punem intr-o tigaie cu ulei si cateii de usturoi necuratati si striviti usor. Il prajim, pana se topeste grasimea. Scoatem cateii de usturoi, apoi adaugam cartofii si amestecand usor sa nu se sfarame, ii prajim usor pe toate partile.
Potrivim gustul de sare si piper. Inainte de servire se presara marar tocat marunt.
13 comentarii
Voici un repas bien simple et très pratique à réaliser, bravo il a l’air bien délicieux!
Bisous
Arata bine si cred ca sunt tare buni!
Rapid,delicios si consistent!Pupici!
Ce buni sunt!!!Mi-ai dat idee pentru maine ce sa gatesc! 😉
Cam asa facem si noi, dar cu oregano in loc de marar. F bun.
Ce bunatate!
Tare mi-e ciuda pentru ca aici unde locuiesc eu, si in genere in toata Italia cred, nu se gaseste marar! Am incercat si sa-l semna dar nu a iesit nimic hahaha :)))) Cum la naiba sa fac? E vrajit….
Vica, poti incerca varianta deshidratata, la noi se gaseste in supermarket. Nu e la fel de aromat ca cel verde, proaspat…dar e bun. 🙂
Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup!
Super good! Si mama face si tot cand e in criza de timp sau lipsa de idei 😛
Pupici!
Imi place cum au iesit!!!Foarte faini!
Si mie imi plac cartofii cu bacon. arata tare frumos!
Chiar daca am mincat si-s cu burta plina, tot vreau si eu o portie… Pot pleca cu tot cu recipient ?!
Excelenta poza!! Arata delicioasa foc!