Bulgarasi de cartofi cu branza

de Miha
2545 vizualizări

Avem nevoie de:

* 3 cartofi
* 50 g telemea
* 50 g cascaval
* 50 g unt
* 1 ou
* 1 lingura patrunjel uscat
* sare si piper
* 2 linguri susan
* 50 g pesmet


Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.

Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase,

oul si patrunjelul.

Potrivim gustul de sare si piper.

Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu mainile umede.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin deasupra.

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Mariana 26 octombrie 2009 - 17:37

Miha:ce bine arata!e o alternativa la una din zile!
Arata parca desprinsi dintr-o poveste!
O seara buna!

Răspuns
Anne 27 octombrie 2009 - 11:53

super bun! multumesc mult!

Răspuns
Andreea Alina 20 septembrie 2010 - 13:05

Si bulgarasii astia arata super. Si mi se pare grozav ca sunt la cuptor..mult mai bine decat prajeala!
Am sa incerc si eu.

Răspuns
Anonymous 19 decembrie 2010 - 13:13

te urmaresc de mai multa vreme, ma innebuneste vizual, olfactiv si papilo-gustativ ceea ce vad aici la tine! m-ai facut sa-mi doresc sa fi avut si eu o afectiune nativa pentru gastronomie…
te felicit si iti doresc sanatate pentru a ne mai bucura si inspira asa cum ai facut-o pana acum! (ilda, calarasi)

Răspuns
Miha 19 decembrie 2010 - 17:56

Multumesc mult! Ma bucur nespus ca pot fi de ajutor. Sarbatori fericite si imbelsugate.

Răspuns
gumi 26 februarie 2011 - 6:40

buna, am facut si eu bulgarasii de cartofi….dar…problem…..s-au intins si au iesit ca niste turtite…ai vreun secret sa iasa asa rotunjori?
multumesc:)

Răspuns
Miha 26 februarie 2011 - 21:52

Gumi, nu am nici un fel de secret. Tot ce stiu impart aici cu voi. 🙂
Cartofii ar trebui sa fie dintr-un soi mai fainos, iar bulgarasii sa fie bine tavaliti prin pesmet inainte de-ai baga la cuptor.

Răspuns
Anonymous 23 septembrie 2011 - 8:24

Arata excelent sper si gustul. Am sa fac si eu aceste minunatii de galuste.Sunt ” elegante”.Sa ne dati tot asa retete minunate si repede de facut, ma refer si la pret convenabil. Va multumesc. Maria

Răspuns
Miha 23 septembrie 2011 - 8:30

Maria, cu drag oricand…
Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. 🙂

Răspuns
Anonymous 23 octombrie 2011 - 17:24

As vrea sa-i fac pentru o petrecere. Crezi ca pot fi mancati si a doua zi, reincalziti? Sunt la fel de buni?
Multumesc
Anca

Răspuns
Miha 23 octombrie 2011 - 17:50

Anca, se pot reincalzi sau se pot servi si reci. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns