Avem nevoie de:
* 3 cartofi
* 50 g telemea
* 50 g cascaval
* 50 g unt
* 1 ou
* 1 lingura patrunjel uscat
* sare si piper
* 2 linguri susan
* 50 g pesmet
Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.
Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase,
oul si patrunjelul.
Potrivim gustul de sare si piper.
Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu mainile umede.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin deasupra.
11 comentarii
Miha:ce bine arata!e o alternativa la una din zile!
Arata parca desprinsi dintr-o poveste!
O seara buna!
super bun! multumesc mult!
Si bulgarasii astia arata super. Si mi se pare grozav ca sunt la cuptor..mult mai bine decat prajeala!
Am sa incerc si eu.
te urmaresc de mai multa vreme, ma innebuneste vizual, olfactiv si papilo-gustativ ceea ce vad aici la tine! m-ai facut sa-mi doresc sa fi avut si eu o afectiune nativa pentru gastronomie…
te felicit si iti doresc sanatate pentru a ne mai bucura si inspira asa cum ai facut-o pana acum! (ilda, calarasi)
Multumesc mult! Ma bucur nespus ca pot fi de ajutor. Sarbatori fericite si imbelsugate.
buna, am facut si eu bulgarasii de cartofi….dar…problem…..s-au intins si au iesit ca niste turtite…ai vreun secret sa iasa asa rotunjori?
multumesc:)
Gumi, nu am nici un fel de secret. Tot ce stiu impart aici cu voi. 🙂
Cartofii ar trebui sa fie dintr-un soi mai fainos, iar bulgarasii sa fie bine tavaliti prin pesmet inainte de-ai baga la cuptor.
Arata excelent sper si gustul. Am sa fac si eu aceste minunatii de galuste.Sunt ” elegante”.Sa ne dati tot asa retete minunate si repede de facut, ma refer si la pret convenabil. Va multumesc. Maria
Maria, cu drag oricand…
Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. 🙂
As vrea sa-i fac pentru o petrecere. Crezi ca pot fi mancati si a doua zi, reincalziti? Sunt la fel de buni?
Multumesc
Anca
Anca, se pot reincalzi sau se pot servi si reci. 😉