Trandafiri cu mere

de Miha
216 vizualizări

 

trandafiri-cu-mere

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 3 mere
  • * 6 linguri zahar
  • * 2 linguri scortisoara
  • * zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare Trandafiri cu mere:

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.

Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.

Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.

Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.

Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.

Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

  • Sub tava in care se coc trandafirii puteti pune un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la “talpa”, asta in care aveti aceasta problema cu cuptorul

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

62 comentarii

Nina's Recipes 26 octombrie 2009 - 21:51

Super Miha, SUPER!!!

Răspuns
Nina's Recipes 26 octombrie 2009 - 21:56

Miha, am revenit dupa ce am vizitat si “trandafirii” Lenei! Ai tai sint de nota 1o cu felicitari!!! Bravo! 🙂

Răspuns
Miha 26 octombrie 2009 - 22:00

Multumesc tare mult Nina!

Răspuns
Cat 27 octombrie 2009 - 3:24

Iti dai seama ca trebuie sa ii fac si eu, mai ales caaub scortisoara si sotul meu o sa ii adore ! Merci !

Răspuns
vasari 27 octombrie 2009 - 5:32

Ce frumosi sunt !! Cu ce ai taiat sa iasa putin ondulata marginea ? Mi-am batut capul degeaba si nu am gasit prin casa ceva potrivit.

Răspuns
alison 27 octombrie 2009 - 5:39

cit de frumosi sunt!felicitari!

Răspuns
Elena 27 octombrie 2009 - 5:58

Ce frumosi si delicati ti-au iesit trandafirasii! Arata extraordinar!

Răspuns
Geta 27 octombrie 2009 - 6:41

Felicitari, Miha, ti-au iesit foarte frumosi trandafirii, ca de altfel toate retetele tale.
Si eu am vazut trandafiri pe alte bloguri, dar ai tai sunt intr-adevar cei mai frumosi si pe deasupra foarte bine explicata reteta!
P.S. Mi-e dor de Iasul studentiei mele…

Răspuns
Cami 27 octombrie 2009 - 8:16

Doamne ce frumusete ! Da tu mai dormi? Toata ziua le bucataresti! O zi minunata! Cami

Răspuns
Daniela 27 octombrie 2009 - 9:12

Se vede ca sint “trandafiri de la Moldova”, sint superbi. Arunca si la mine unul, ca ies in balcon…

Răspuns
Butuc 27 octombrie 2009 - 11:05

Intr-adevar superbi, de cate ori am vazut pozele trandafirilor la diferite gospodine nu a fost niciuna la fel.

Răspuns
Anne 27 octombrie 2009 - 11:51

sunt formidabili! imi place la nebunie blogul tau..buna treaba 😉

Răspuns
Anastasia 27 octombrie 2009 - 12:32

Miha, sant socata :))))

Răspuns
alison 27 octombrie 2009 - 12:35

eu te astept cu premii!

Răspuns
Carmen 27 octombrie 2009 - 12:45

Arata superb!
Tot timpul apare ceva bun si frumos aici la tine!Felicitari!
Te pup!

Răspuns
Ducesa 27 octombrie 2009 - 12:49

Extraordinar de bine arata! am sa fac si eu intr-o zi, mersi de truc.

Răspuns
ANCA 27 octombrie 2009 - 13:47

hi mih a!! 🙂 ce frumosi ti-au iesit 🙂 ff buni trebuie sa fie
eu nu prea am timp de prajituri dar m astraduiesc 🙂 te pup pa

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:15

Cat, ma bucur ca ti-au placut! Sper din inima sa-i placa si sotului tau! 🙂

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:16

Alina, aluatul l-am taiat cu o rola zimtata, de-aia gen taietor de pizza. 🙂

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:16

Alison si Elena…Va multumesc! Imbratisari cu drag!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:17

Geta, daca vreodata vei ajunge in Iasul studentiei tale sa-mi dai un semn. 😉

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:19

Cami, am si zile cu pauza! :))

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:19

Cuscra, mai esti in balcon? :))

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:20

Anne…Butuc…va multumesc! O zi buna!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:21

Anastasia…de ceeee? :)))))

Răspuns
Miha 28 octombrie 2009 - 9:22

Carmen…Ducesa…Anca…multumesc!

Răspuns
Just me 29 octombrie 2009 - 4:03

EXCELENT…NU DOAR RETETA ACESTA..CI TOT CE AM GASIT LA TINE PE BLOG! E F NOROCOASA FAMILIA TA…..!PUPICI!

Răspuns
mhldvrc 29 octombrie 2009 - 9:47

Wow, arata excelent, ii voi incerca si eu.

Răspuns
nana 29 octombrie 2009 - 16:49

Ce bine arata trandafirasii tai Miha. Super idee. Un sfarsit de saptamana placut!

Răspuns
cccris 30 octombrie 2009 - 12:20

Uite inca un dulce bun si rapid cu mere facut de mine ieri. o sa-ti placa. cccris.blogspot.com

Răspuns
Anastasia 31 octombrie 2009 - 10:01

Draga Miha, te invit la mine sa-ti ridici premiul pentru “Cel mai aspectuos aperitiv” dulce octombrie !
te pup si te astept cu drag aici !!!
http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/10/castigatorii-cel-mai-aspectuos-aperitiv.html

Răspuns
Miha 31 octombrie 2009 - 20:54

Just me…multumesc!

Ma bucur tare mult ca ti-a placut la mine! Te mai astept cu drag! 🙂

Răspuns
Miha 31 octombrie 2009 - 20:56

Mihaela, dupa ce ii incerci te astept cu impresii, despre cum ti-ai uimit familia. :))

Pup!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2009 - 20:59

Nana, multumesc! Esti o draguta!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2009 - 21:00

Cris…daaaa, am vazut dulcele tau cu mere. Super!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2009 - 21:02

Anastasia, multumesc de premiu. Poate o fi “aperitivul” meu aspectuoas, dar premiul tau e haios cu siguranta. :))

Răspuns
lore 7 noiembrie 2009 - 22:47

Felicitari, Miha, Intr-adevar sunt minunati trandafirii tai. I-am incercat si eu dar…dezastru, am impresia ca nu e aluatul potrivit. Eu am folosit foietaj, cred ca Morarita, dar al tau nu pare foietaj (foietajul se vede clar la Strudelul tau cu mere, de exemplu). Spune-mi si mie, te rog, de care aluat ai folosit?

Răspuns
Elisabete 11 noiembrie 2009 - 10:56

Simplesmente maravilhosas.

Răspuns
Flori M 6 mai 2010 - 9:29

Miha, arata grozav! Ce fel de aluat ai folosit?
O zi frumoasa!
Flori

Răspuns
Miha 6 mai 2010 - 10:04

Flori, multumesc1
Am folosit aluat de foietaj congelat. De la Linco.

Răspuns
Anonymous 2 martie 2011 - 15:52

super

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 16:04

Multumesc!

Răspuns
Diana 14 martie 2011 - 19:23

Ce bine arata trandafirii tai! Sunt urmatorii pe lista, mai ales ca sunt de post!

Răspuns
Miha 14 martie 2011 - 19:44

Intr-adevar Diana, sunt de mare efect! 🙂

Răspuns
andrada 20 aprilie 2011 - 13:48

buna, in primul rand felicitari pentru blog. se stie ca moldovencele sunt cele mai bune bucatarese. am probat si eu reteta ta, acum jumatate e ora, dar ca orice prima reteta probata nu a iesit ca la poza, cred ca am pus prea multe mere, ca trandafiri mei arata mai mult”ofiliti”, s-au lasat un pic. dar data viitoare sper sa am mai mult noroc:). sarbatori fericite………si o mica intrebare folosesti pasta de zahar la torturi????te pwp. andrada

Răspuns
Miha 20 aprilie 2011 - 13:54

Andrada, sper ca data viitoare sa fie mai bine decat acum.
Multumesc pentru felicitari si iti doresc si tie un Paste fericit!
Nu folosesc pasta de zahar la torturi. Mi se pare mult prea greu si nu am rabdarea necesara. 🙂

Răspuns
Anna 18 mai 2011 - 21:51

Una maravilla de tartita!!!. besos

Răspuns
Miha 19 mai 2011 - 6:15

Besos Anna! :* :*

Răspuns
Joana 19 mai 2011 - 6:58

Preciosas y riquíiiisimas.
Besitos

Răspuns
Anonymous 30 octombrie 2011 - 15:25

aluatul nu-i cel indicat, foetajul se desface in foite care se ard cu voiosie !!!!!!!!!!!!
deci care e?

Răspuns
Miha 30 octombrie 2011 - 18:34

Se foloseste aluat de foietaj sau aluat frantuzesc.

Nu se desface in foite si nu se arde mai mult decat ai face un strudel, de exemplu. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul, de aceea am spus ca se coc pana se rumenesc. Cand incep sa se rumeneasca le scoti, nu vad de ce ar trebui lasat pana se arde.

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 2 decembrie 2011 - 22:21

Arata innebunitor! Ii incerc fara doar si poate. Pupici! <3

Răspuns
Miha 3 decembrie 2011 - 8:37

Pupici Ana Maria. Ma bucur ca-ti plac! :*

Răspuns
Liana 6 decembrie 2011 - 9:04

Cat de bine arata.. 🙂 Delicios si..foarte frumos. Chiar un desert ca asta poate impresiona chiar si cel mai exigent oaspete..

Felicitari!

Răspuns
Miha 6 decembrie 2011 - 9:10

Multumesc Liana! :*

Răspuns
Ruxy 12 decembrie 2011 - 16:25

Doamne Mihaa! Esti incredibila! Inspiratie pura!!! O nebunie!!!! Nici nu am cuvinte cata frumusete!

Răspuns
Miha 12 decembrie 2011 - 17:15

Multumesc Ruxy! xoxo

Intr-adevar, sunt de mare efect. 😉

Răspuns
Retete de post 30 octombrie 2012 - 16:25

[…] Trandafiri cu mere […]

Răspuns
Trandafiri cu mere « floridemandarin 21 februarie 2013 - 18:08

[…] văzut această rețetă aici și mi-a lăsat gura apă! Dar cum aici nu găsesc acest tip de aluat, m-am gândit să încerc eu […]

Răspuns
Trandafiri cu mere | Reteta culinara sup | Natura Sanatate Blog 11 octombrie 2014 - 21:17

[…] Trandafiri cu mere | Reteta culinara super delicioasa. 🙂 https://www.dulciurifeldefel.ro/trandafiri-cu-mere/ […]

Răspuns
Heavenly Garden Apple Tree Rose Pastries - FREETOS 14 decembrie 2017 - 20:01

[…] My girls as well as I enjoyed baking Apple Roses inward training for the feast of St. Thérèse!  There are many variations of Apple Roses that tin gain the sack endure flora online, including pies, tarts, cakes as well as more, but nosotros decided to purpose the puff pastry sheet we had inward the freezer to brand the next Apple Rose Pastries.  Happy Feast of St. Thérèse!  Heavenly Garden Apple Rose Pastries adapted from here and here […]

Răspuns
Mirela 6 decembrie 2018 - 15:32

Arata extraordinar de bine! Cred ca sunt deliciosi. Vad ca este o reteta de post, pe care o voi incerca si eu.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: