Briose cu iaurt si ciocolata – reteta de Paste

de Miha
5887 vizualizări
briose cu iaurt si ciocolata

Daca pentru Paste va doriti un desert simplu si bun, dar de mare efect, va propun sa incercati aceste briose cu iaurt si ciocolata. Sunt pufoase si aromate, iar crema de frisca cu mascarpone le completeaza perfect. Pe placul copiilor, garantat!❤

briose cu iaurt si ciocolata

Briose cu iaurt si ciocolata - reteta de Paste

Daca pentru Paste va doriti un desert simplu si bun, dar de mare efect, va propun sa incercati aceste briose cu iaurt… Retete de prajituri briose cu iaurt si ciocolata European Printează
Porții: 24 bucati Timp de preparare: Timp de gătire:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Crema de mascarpone cu frisca:
  • 300 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • Briose:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 125 ml ulei
  • 280 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ~50 g picaturi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu iaurt si ciocolata:

Briose:

Separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amesteca bine pana la omogenizare.

Separat, mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Toarna amestecul cu galbenusuri si amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cerne faina amestecata cu praful de copt si amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit incorporeaza picaturile de ciocolata, amestecand usor cu spatula, de jos in sus.

Repartizeaza compozitia in tava pentru briose in care ai pus cosulete de hartie. Nu umple cosuletele excesiv, cca 2 linguri de compozitie, cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea formei. Da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana briosele se rumenesc usor deasupra. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de mascarpone cu frisca:

  • smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore
  • poti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta ta de dulce
  • in loc de vanilie poti folosi orice aroma iti place

Pune toate ingredientele intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Mixeaza pana capata consistenta si crema este suficient de ferma. Totusi, ai grija sa nu mixezi mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie. 

Asamblare Briose cu iaurt si ciocolata:

Pune crema intr-un posh la care ai atasat un dui in forma de stea si orneaza briosele in functie de preferinta. Decoreaza cu figurine de ciocolata sau cu bombonele colorate.

Pofta buna! 😉

Briose cu iaurt si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

briose cu iaurt si ciocolataBriose cu iaurt si ciocolataBriose cu iaurt si ciocolata

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu