Branza feta marinata

de Miha
98 vizualizări
branza feta marinata

Va povesteam la reteta de salata de sfecla cu seminte de aceasta branza marinata. Mi-a placut mult, ba chiar mult de tot! 😀 Pe langa faptul ca prin marinare branza capata o aroma deosebita, am descoperit ca asa o pot pastra mai multa vreme in frigider, fara riscul de a prinde miros.

Branza feta marinata este perfecta de servit cu o felie de paine prajita, cu o salata de sfecla sau pur si simplu adaugata intr-o salata de rosii 😉

branza feta marinata

Ingrediente

  • 200 g branza feta
  • 2 catei usturoi
  • piper boabe (negru si rosu)
  • fulgi de ardei iute
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare Branza feta marinata:

Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este buna de servit.

  • Eu am folosit ierburi aromate uscate, de astea am avut la dispozitie, dar puteti folosi si ierburi proaspete.
  • Uleiul de masline devine mat la rece, se va “limpezi” daca o sa tineti borcanul la temperatura camerei inainte de servire

branza feta marinata

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Didi 5 aprilie 2014 - 11:10

da, da, da! branza sa fie. cu salatele amintite, mi-ai facut o poftaaaa

Răspuns
Miha 5 aprilie 2014 - 11:15

da, chiar asa! Branza sa fie! :)))

Răspuns
Anamaria Cook 7 aprilie 2014 - 16:37

Imi place feta la nebunie dar nu am marinat-o nici o data in casa. De incercat cu siguranta in curand.!!!Multumesc.

Răspuns
Miha 7 aprilie 2014 - 16:44

Eu am mai facut si cu telemea de capra. Foarte bun! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: