Va povesteam la reteta de salata de sfecla cu seminte de aceasta branza marinata. Mi-a placut mult, ba chiar mult de tot! 😀 Pe langa faptul ca prin marinare branza capata o aroma deosebita, am descoperit ca asa o pot pastra mai multa vreme in frigider, fara riscul de a prinde miros.
Branza feta marinata este perfecta de servit cu o felie de paine prajita, cu o salata de sfecla sau pur si simplu adaugata intr-o salata de rosii 😉
Ingrediente
- 200 g branza feta
- 2 catei usturoi
- piper boabe (negru si rosu)
- fulgi de ardei iute
- busuioc uscat
- rozmarin uscat
- ulei de masline
Mod de preparare Branza feta marinata:
Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este buna de servit.
- Eu am folosit ierburi aromate uscate, de astea am avut la dispozitie, dar puteti folosi si ierburi proaspete.
- Uleiul de masline devine mat la rece, se va „limpezi” daca o sa tineti borcanul la temperatura camerei inainte de servire
4 comentarii
da, da, da! branza sa fie. cu salatele amintite, mi-ai facut o poftaaaa
da, chiar asa! Branza sa fie! :)))
Imi place feta la nebunie dar nu am marinat-o nici o data in casa. De incercat cu siguranta in curand.!!!Multumesc.
Eu am mai facut si cu telemea de capra. Foarte bun! 😉