Aripioare cu sos de lamaie

de Miha
119 vizualizări

Avem nevoie de:

# 500 g aripioare de pui
# 1 lingura susan
# 2 linguri faina
# sare si piper
# rozmarin

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.

Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp se prepara sosul de lamaie din:

# 1 lingura faina
# 1 pahar lapte
# 2 linguri smantana
# zeama de la o lamaie
# sare si piper

Faina o “desfacem” cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.

Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.

Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.

Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

alison 12 octombrie 2009 - 11:18

delicioase,miha!

Răspuns
ANCA 15 octombrie 2009 - 14:58

MIHA CE BUNE ARATA SI CUM MIE CEL MAI MULT IMI PLAC ARIPIOARELE AM GASIT O RETETA DELICIOASA ….
CRED CA E FF BUNA CU SOSUL DE LAMAIE

Răspuns
Miha 15 octombrie 2009 - 19:01

Anca, merita incercate. Noua ne-au placut!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: