Tulumbe

de Miha
3404 vizualizări
Desert Tulumbe

Un desert foarte bun, potrivit pentru atunci cand aveti pofta de ceva insiropat si foarte dulce.

Desert Tulumbe din aluat de eclere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • putina sare
  • 150 g faina
  • 3 oua mari
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de rom (se poate inlocui cu coaja de lamaine, portocala…)

Mod de preparare Tulumbe:

Aluat:

Aluatul este ca si cel de eclere.

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in posh cu dui in forma de stea mare si se spriteaza bastonase ce se prajesc in ulei bine incins.

Tulumbe

  • Eu am facut jumatate prajite, jumatate am spritat aluatul pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 20 de minute. Categoric gustul difera, dar sunt la fel de bune, iar pentru cine nu agreeaza „prajelile” este varianta ideala.

Sirop:

Apa se pune la fiert cu zaharul. Se fierbe 5 minute, se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

  • In reteta ce mi-a trimis-o Felicia, se puneau peste 600 g zahar, dar eu am considerat ca e prea mult pentru gustul nostru. Cred ca 350 g, ba chiar 300 ar fi fost suficient.

Bastonasele prajite sau coapte, depinde de varianta pentru care ati optat, se pun intr-o tava, se toarna siropul deasupra si se presara cu nuca prajita si macinata. Se da tava la frigider pentru 2 ore.

Desert Tulumbe

Desert rapid din aluat de eclere

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

alialexa2006 28 februarie 2011 - 10:33

ce bine arata….pupici

Răspuns
Carmen 28 februarie 2011 - 11:35

martisorul e aproape si aduce o provocare din Dulcea Romanie 🙂 Te astept cu drag sa ni te alaturi!

Răspuns
Anonymous 28 februarie 2011 - 11:39

o idee super.sunt nous si va urmaresc in fie care zi.am si facut unle retete super au iesit si nu spun ce incantati au fost puii mei.spor si succes in continoare pop

Răspuns
Bianka 28 februarie 2011 - 11:59

Ce gustos

Răspuns
Ionela aka Ionix 28 februarie 2011 - 15:41

astea-s pentru mine?????????????:X:X:X

Răspuns
ghiocel07 28 februarie 2011 - 18:30

Foarte interesant.

Răspuns
judy 28 februarie 2011 - 23:13

Miha,iti doresc primavara in suflet si numai bucurii!!!
1 Martie cu muuulte martisoare!!!

Răspuns
Iulia 1 martie 2011 - 7:58

La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

Răspuns
Anonymous 1 martie 2011 - 8:21

Miha te rog spune-mi,daca aluatul iese ca cel de ecler,cu il pui la prajit,sau iese putin mai tare?

Răspuns
Miha 1 martie 2011 - 8:38

Multumesc tuturor de aprecieri. Va doresc din suflet o primavara frumoasa.

Răspuns
Miha 1 martie 2011 - 9:07

Anonim, aluatul se spriteaza direct in ulei. E putin mai greu la inceput, dar apoi merge ca uns. :))

Răspuns
felicia(mangalia) 1 martie 2011 - 16:43

Din tot sufletul iti multumesc,au iesit super sper ca le-a placut celor mici.Iti dorim o primavara plina cu bucurii,realizari si multa sanatate.:))

Răspuns
Miha 1 martie 2011 - 17:48

Felicia, eu iti multumesc. Da, au placut si copiilor, le-am zis ca-s gogosi. :)))

O primavara frumoasa si tie. :*

Răspuns
Craita 1 martie 2011 - 18:49

extraordinar de bun!

Răspuns
Angellove's Cooking 17 martie 2011 - 20:21

Bravo!!! The best Tulumbes I’ve seen ever!!!

Răspuns
Ghiuli 29 mai 2015 - 19:08

Buna ,doar ce le-am terminat de prajit acum sunt la frigider. De-abia astept sa mananc ,erau preferatele mele in copilarie.Multumesc pentru reteta!!!!

Răspuns

Lasă un răspuns