Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine

de Miha
182 vizualizări

Copiilor le place cozonacul, mie nu prea. :)) Mai mult ma sperie, probabil, framantatul si atunci nu-mi mai trebuie si spun ca nu-mi place. :))) Astfel ca, am incercat varianta aceasta la masina de paine. Seamana intr-adevar cu o paine, dar va asigur ca e bun ca un cozonac. :))

2 oua
100 ml lapte
60 g unt
7 g drojdie uscata + 1 lingura zahar
1 lingura miere
50 g zahar
420 g faina
100 g ciocolata amaruie
100 g nuca
1 lingura coaja de portocala confiata

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si 1 lingura de zahar, dizolvate in putin lapte caldut. Lasam la crescut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam ouale, zaharul, mierea, untul topit,laptele ramas si faina cate putin, in timp ce masina framanta.

Selectam programul de baza al masinii de paine, iar la semnalul sonor adaugam ciocolata taiata cubulete, nuca taiata bucati si coaja de portocala.

Este gata cand vrea dumneaei, adica masina de paine. :))) In cazul meu, 3 ore. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

alison 1 martie 2011 - 14:44

bun,bun ,sunt sigura!am facut si eu un cozonac simplu,neumplut,la masina de piine,reteta seamana cu a ta,e in draft-uri,am si uitat de el!:)
o primavara faina sa aveti!:)

Răspuns
gaby_d 1 martie 2011 - 15:17

ce frumos si crescut e!!!
vreau si eu!

Răspuns
minoki 1 martie 2011 - 15:23

O primavara frumoasa si …yumm, yumm!

Răspuns
Ruxy 1 martie 2011 - 15:35

Cat de frumos si bine crescut Miha…arata tare delicios…o primavara magica iti doresc cu cer senin si muuult soare in viata ta! Si…multumesc!Acum merg sa fac fursecurile tale cu nuca… tare am poftit la ele…esti minunata!!!

Răspuns
hapleablog 1 martie 2011 - 18:39

Iti doresc o primavara frumoasa si plina de bucurii.

Răspuns
Anonymous 1 martie 2011 - 22:50

zi-mi te rog, daca e bun si aromat tortul Sacher si daca crezi ca e potrivit pentru a celebra o zi de nastere? multumesc mult, cu respect,Mihaela!

Răspuns
Marcela S. 2 martie 2011 - 1:47

O primavara plina de fericire si impliniri!!! Pupici.

Răspuns
boscodina 2 martie 2011 - 7:18

O primavara senina , cu pace si iubire in suflet !:)

Răspuns
Lia 2 martie 2011 - 7:48

Miha,

Ma uit cat esti de firava si nu pot sa nu ma intreb cum iti menti silueta la cate bunatati faci.:)
O primavara frumoasa iti doersc,plina de iubire.

Răspuns
diana g 2 martie 2011 - 9:03

foarte bine arata, de-l mananci cu ochii
FELICITARI

Răspuns
Bianka 2 martie 2011 - 11:15

Asta o so incerc azi

Răspuns
rrodiquee 2 martie 2011 - 11:46

mai mai, ce bun suna titlul, ce bun arata cozonacul din poza, dar ce m-ai mai pacalit tu pe mine… eu care credeam ca ma dai pe spate acum cu un cozonac din acela autentic moldovenesc, eventual mare, rotund si impletit!!! dar probabil ca nu stii reteta despre care spun, asa ca te provoc la batalie! in bucatarie! :))) (stii ca romanul s-a nascut poet.. iata ca se adevereste o dat in plus!) te pup, te iubesc si te doresc draga mea! in bucataria mea nu e nimeni care sa faca atatea bunataturi toata ziua… i’m forever in love de tine!!!! :))

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 18:47

Multumesc tare mult tuturor pentru urari. Va doresc si eu din suflet o primavara frumoasa si calda.

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 18:48

Alison, prietenii sunt buni si pentru aduceri aminte. :)))) Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 19:58

Mihaela, tortul Sacher este foarte bun si ciocolatossss! :))) Eu as opta pentru ceva cu mai multa crema, dar asta e chestie doar de gust! :0

Răspuns
ONESTA30 3 martie 2011 - 10:09

Miha , acum i-am dat drumul ,,inteligentei” , cu acest minunat ( cred ca va fi si-al meu )cozonac … n-o fi el autentic si impletit moldovenesc , dar va fi cozonac .
Pupici , ms de reteta si …….. astept 3 ore .

Răspuns
Miha 3 martie 2011 - 10:16

Diana, sper sa va placa. :*

Răspuns
anca v 13 februarie 2013 - 7:18

la masina mea de paine trebuie sa alec cantitatea de paine care va iesii 700, 1000 sau 1500 g …pe care ar trebui sa-l aleg tinand cont de ingredientele tale? nu stiu sa estimez :(..multumesc mult si tare mi-as dorii sa incerc acest cozonac

Răspuns
Miha 13 februarie 2013 - 8:02

cred ca 700 e ok…

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: