Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Reteta Prajitura cu visine si cacao

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri pline varf cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie
  • 300 g visine
loading...

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉

Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Aproximativ 1/3 din compozitie se da deoparte intr-un alt castron. Se cerne cacaoa deasupra, apoi se amesteca usor pana la omogenizare.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem cca 2 linguri din compozitia alba, apoi fix deasupra 1 lingura din compozitia cu cacao. Continuam sa punem cele 2 compozitii, alternandu-le, fara a le amesteca. La sfarsit scuturam tava stanga-dreapta (ca si cum am cerne faina 😉 ) pana compozitia pentru blat se niveleaza.

  • visinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua, fie ca este proaspat, fie ca e din compot

Punem deasupra visinele, din loc in loc, dupa care dam tava la cuptor la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 35 de minute, pana prajitura este usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.

  • prajitura se poate pudra cu zahar pudra vanilat, dupa preferinta

Pofta buna! 😉

Prajitura cu visine si cacao

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Este o reteta de nota 10, multumesc mult pentru postare 😀

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: