Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Reteta Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g visine
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
loading...

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! 😉

Mod de preparare Prajitura cu visine si bezea cu cocos:

Blat:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.

  • untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic

Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare si esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.

Intinde aluatul in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, ridicand putin si pe margini. Peste foaia de aluat pune visinele fara samburi.

Da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie).

Intre timp prepara bezeaua cu nuca de cocos:

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra, mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Adauga fulgii de nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

  • nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata

Scoate tava din cuptor, pune bezeaua din loc in loc cu lingura, apoi niveleaza. Da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. minunata ! felicitari 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]