Reteta Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! 😉
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar (pudra)
- 180 g faina
- 1 lingurita praf copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 300 g visine
- Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 100 g zahar (pudra)
- 75 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura cu visine si bezea cu cocos:
Blat:
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.
- untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic
Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare si esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.
Intinde aluatul in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, ridicand putin si pe margini. Peste foaia de aluat pune visinele fara samburi.
Da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie).
Intre timp prepara bezeaua cu nuca de cocos:
Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra, mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Adauga fulgii de nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.
- nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata
Scoate tava din cuptor, pune bezeaua din loc in loc cu lingura, apoi niveleaza. Da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
4 comentarii
minunata ! felicitari 🙂
multumesc, Mirela!
E super delicioasa aceasta reteta!!🥰 va multumesc!
Cu drag 🥰