Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Reteta Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g visine
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
loading...

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! 😉

Mod de preparare Prajitura cu visine si bezea cu cocos:

Blat:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.

  • untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic

Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare si esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.

Intinde aluatul in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, ridicand putin si pe margini. Peste foaia de aluat pune visinele fara samburi.

Da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie).

Intre timp prepara bezeaua cu nuca de cocos:

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra, mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Adauga fulgii de nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

  • nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata

Scoate tava din cuptor, pune bezeaua din loc in loc cu lingura, apoi niveleaza. Da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. minunata ! felicitari 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: