Tort Opera

de Miha
365 vizualizări
Tort Opera sectiune

Tort Opera

Tort Opera sectiune

Ingrediente

  • Pentru crema bavareza:
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 160 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 240 ml frisca lichida
  • Pentru crema de cafea:
  • 20 ml apa
  • 2 lingurite (pline cu varf) ness
  • 90 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt
  • Pentru crema ganache:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 120 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare Tort Opera:

Crema bavareza:

Gelatina o pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Galbenusurile le mixam intr-un vas impreuna cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam laptele cate putin si omogenizam. Punem vasul pe bain-marine si firbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la topirea completa. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si la sfarsit frisca batuta, amestecand usor. Dam la rece.

Crema de cafea:

Untul il topim (dar nu de tot, sa mai ramana bucati netopite), apoi il mixam pana ajunge ca o crema pufoasa.

Ness-ul il dizolvam in apa fierbinte.

Galbenusurile le mixam cu zahar pana se albesc, adaugam nessul fierbinte mixand energic pana se racoreste. Adaugam untul crema si omogenizam. Lasam la temperatura camerei. Daca punem la frigider se intareste prea tare.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Omogenizam si dam la rece.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca si unt. Omogenizam si lasam la racit.

Blat:

Faina o amestecam cu praful de copt si nuca macinata.

Cele 3 oua se bat bine, cu jumatate din cantitatea de zahar, pana isi dubleaza volumul. Adaugam amestecul de faina si omogenizam.

Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare si cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Le agaugam in compozitia de mai sus amestecand usor.

Compozitia rezultata o impartim in 4 si coacem 4 foi subtiri, intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu spre mare, timp de 7-8 minute.

Blaturile se scot de pe hartie si nu se pun unele peste altele pentru ca se lipesc.

  • Pentru insiropat am folosit cateva linguri de lichior de ciocolata, dar puteti folosi si un sirop simplu de zahar. In functie de preferinta.

Asamblarea:

1. blat stropit cu lichior acoperit cu crema de cafea
2. blat stropit cu lichior acoperit cu crema bavareza
3. blat stropit cu lichior acoperit cu crema ganache
4. acoperim totul cu cel de-al 4-lea blat si acoperim cu glazura de ciocolata

Se da la rece pentru cateva ore. Ideal ar fi sa-l lasati peste noapte.

Felie tort Opera

Ornarea va fi dupa preferinta si inspiratie. Eu n-am avut. :))))

poate vă plac și rețetele

51 comentarii

Judith 10 februarie 2010 - 22:19

Vai, ce tort minunat! Preiau reteta sa o incerc curand! Multumesc mult de tot!

Răspuns
Saveurs et Gourmandises 10 februarie 2010 - 22:31

Ton opéra est très réussi. BRAVO!!

Răspuns
Andreea T 10 februarie 2010 - 22:32

Superb! Si eu am de gand sa-l fac in urmatoarele saptamani, tot Narnia m-a inspirat.
Deci e la fel de bun precum arata? Eram sigura! :))))

Răspuns
Carmen 10 februarie 2010 - 23:39

Cred ca e delicios si arata tare bine!

Răspuns
Narnia 11 februarie 2010 - 0:13

Sa va fie de bine, Miha! Cum vi s-a parut ? Am emotii, cu cate dulciuri ii rasfeti tu pe ai tai, banuiesc ca sunt mai pretentiosi ca ai mei. :))

Răspuns
Gospodina de Criza 11 februarie 2010 - 4:05

Super. E ca si cum ti-as descoperi blogul pentru prima data. Dar, asa sa fie oare?
Arata foarte rafinat. MAi bine ca nu ai avut inspiratie. Dar ce zici, eu am avut ?

Răspuns
Cristina 11 februarie 2010 - 5:59

Superb tortul! Ca de obicei, arata de milioane.

Răspuns
Micul 11 februarie 2010 - 7:30

Super arata, ca de altfel tot ce faci tu.O zi buna iti doresc.

Răspuns
ellis 11 februarie 2010 - 8:54

Cred ca e delicios; arata minunat!

Răspuns
Daniela 11 februarie 2010 - 9:24

Dar unde ti-ai pierdut inspiratia, cuscra ?!!! Fur si eu o feliuta si iti repeta ca mi-e ciuda ca poti minca atitea dulciuri si nu te ingrasi…

Răspuns
Ana-Maria 11 februarie 2010 - 12:34

Foarte apetisant!La ingredientele pentru crema bavareza ai scris doua cantitati de lapte si la preparare ai scris despre frisca…tu sti ca eu is o profana in ale prajituritului asta asa cum faci tu , torutirle astea bestiale…asa ca rogu-te , lumineaza-ma ca io nu pricep!Te pup!

Răspuns
Andreea 11 februarie 2010 - 13:18

uaaaau Miha ce mi-ai facuuuut…salivez dupa tortul ala…musai sa-l fac si eu…:)

Răspuns
DANIELA BIGHIU 11 februarie 2010 - 13:20

Ce bunatate de tort, felicitari.

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:28

Cu mare drag Judith! 🙂 Asteptam impresii!

Răspuns
Lada 21 iunie 2015 - 20:22

Scusa. …ness …ce este?? Mulzumim! Recetele dumneavoastra sint superbe! Multa sanatate.

Răspuns
Miha 21 iunie 2015 - 20:29

cafea solubila 😉

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:29

Mersi beaucoup, Saveurs de Gourmandises! 🙂

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:29

Da Andreea…e foarte bun. Si plin de ciocolata. :))

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:30

Carmen, merita incercat! 😉

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:31

Narnia, le-a placut. Copiilor le-am dat doar din partea de sus, fara crema de cafea.
E adevarat, sunt tare mofturosi si nu stiu daca este ceva cu care i-as impresiona la maxim. Poate doar cu niste gogosi! :))))

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 14:34

Gospodino de criza, incerc sa ghicesc cine se ascunde sub acest nick. :)) Oare esti cea care ma gandesc eu ca esti? :)))

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:14

Multumesc Cristina!

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:14

O zi buna si tie Micule! Multumesc!

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:15

Multumesc draga Ellis!

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:15

Cuscra, ma gandeam ca poate o fi ajuns pe la tine, ca tare harnicuta ai fost. 🙂

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:17

Ana-Maria, multumesc mult de atentionare. Am rectificat. Mi se intampla cateodata sa ma ia “tastatura” pe dinainte. :)))

Pup!

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:17

Andreea, te-as pofti la mine daca ar mai fi, dar nu mai este demult! 🙂

Răspuns
Miha 11 februarie 2010 - 15:18

Multumesc Daniela!

Răspuns
Fimère 11 februarie 2010 - 15:37

ton opéra est magnifique je t’en félicite bravo
bonne journée

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 11 februarie 2010 - 15:52

foarte aspectuos . Ce decorare mai trebuie la cum arata ca il mananc cu ochii. miam miam

Răspuns
Monica 11 februarie 2010 - 23:33

Super arata tortul…de gust ce sa mai vorbesc…cred ca e demential…felicitari!

Răspuns
Cristina 12 februarie 2010 - 3:43

Un premiu te asteapta la mine pe blog.

Răspuns
maria mihalache 12 februarie 2010 - 6:16

Foarte frumos……..imi plac teribil de mult torturilr cu cioco.
Pup

Răspuns
Laura 12 februarie 2010 - 8:02

Cu tortul asta m-ai loit la fix. Tort cu cioco si cafeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Răspuns
Mariana 12 februarie 2010 - 14:10

Ce tort minunat si f.bun!Te invit sa ridici un premiu pentru tine!Te pup Miha draga!

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:36

Fimere, mersi beaucoup!

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:37

Sandita, ma bucur ca ti-a placut tortul. Sa stii ca e foarte foarte bun. Sa-l faci neaparat. al tau va fi si frumos cu siguranta. 😉

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:38

Multumesc Monica.
Te mai astept pe la mine! 🙂

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:38

Cristina, multumesc. Voi trece negresit. Te pup!

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:39

maria, si mie imi place ciocolata. Iar combinatia de cafea cu ciocolata e irezistibila. 🙂

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:43

Laura….e buuuuun….:)))

Răspuns
Miha 12 februarie 2010 - 22:45

Multumesc Mariana. Voi trece negresit!

Pup si seara buna.

Răspuns
Daniela 16 februarie 2010 - 8:11

Buna.. as vrea sa fac si eu tortul dar am o nelamurire.. la blat la cantitati sunt trecute 3 oua.. insa la prepararea se mentioneaza 2 oua. Cum este corect? Ms mult.

Răspuns
Miha 16 februarie 2010 - 8:22

Daniela, este vb de 3 oua. Am gresit la redactarea modului de preparare.

Multumesc de atentionare. Pup si o zi buna!

Răspuns
Angela 10 aprilie 2010 - 16:45

Foarte buna ideea! As vrea sa o incerc dar nu stiu ce fel de frisca lichida sa folosesc si de unde sa o cumpar.
Multumesc anticipat!
O zi buna!

Răspuns
Miha 10 aprilie 2010 - 17:41

Angela, poti folosi orice fel de frisca lichida. Vegetala ( maeggle, Hulala) sau naturala (La Dorna, Milli). Le gasesti in orice supermarket, la raionul cu produse lactate pasteurizate.

Răspuns
Alina 18 decembrie 2013 - 20:13

ness-ul il topim in cata apa? Multumesc mult.

Răspuns
Miha 18 decembrie 2013 - 21:11

20 ml. Am scris la ingrediente 😉

Răspuns
Alina 18 decembrie 2013 - 21:32

multumesc mult pentru lamurire, este tortul nostru de Anul Nou, pentru ca, cred ca este excelent.

Răspuns
Miha 18 decembrie 2013 - 21:39

Da, tortul este unul foarte bun, cu siguranta merita sa-l faci de Anul Nou. 😉
Daca ai vreo nelamurire nu ezita sa-mi scrii.
Sa ai spor si Sarbatori fericite!

Răspuns
Alina 29 decembrie 2013 - 16:59

Am facut acest tort. Este minunat si usor de facut desi la prima vedere s-ar parea mai complicat. Am facut niste mici modificari si anume: am inlocuit ness-ul (nu-l agreem) cu cafeaua (am cautat o cafea mai speciala, mai putin tare, dar aromata, si o alta modificare a fost aranjarea. Am inversat locul cremelor, am pus de jos in sus crema ganache, urmata de bavareza si apoi cea de cafea, deoarece crema ganache si glazura seaman. Multumesc mult pentru reteta detaliata si bine ilustrata, pentru ca am pofticiosi in familie a trebuit sa-l fac mai repede, asa ca acum trebuie sa aleg altul, pentru revelion. Iti urez numai bine in anul ce vine, multa sanatate si fericire.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: