Experienta mea cu un multicooker nu este una noua, asa sa va pot spune fara sa gresesc ca acest aparat poate inlocui cu succes gatitul la tigaie sau cuptor. Poti gati niste snitele grozave fara sa faci fum, un orez cu lapte perfect si chiar un tort de mere, asa cum va voi arata astazi.
Aparatul Multicooker Heinner are pe langa manualul de utilizare si o carticica cu retete ce te va ajuta sa gatesti variat, de la supe si ciorbe pana la desert 😉 Foarte simplu si usor de folosit, mai ales atunci cand folosesti functiile presetate.
Pentru un plus de savoare am folosit merisor confiat si fructe de goji uscate de la Sano Vita.
INGREDIENTE
- 7 mere potrivite ca marime
- merisoare confiate
- fructe goji uscate
- miez de nuca
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 5 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta de vanilie
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru caramel:
- 100 g zahar
- Pentru ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra vanilat
Mod de preparare Tort de mere la Multicooker Heinner:
Punem zaharul in oala aparatului, setam functia MEAT si caramelizam zaharul.
Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si le umplem cu fructe uscate. Selectam functia MEAT pentru 25 de minute (sau pana cand merele se inmoaie).
Intre timp pregatim si blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Ridicam capacul aparatului (atentie la aburi!) si lasam sa se racoreasca putin. Turnam uniform compozitia pentru blat. Punem capacul si selectam functia MANUAL pentru 45 de minute, 135 grade.
- in timpul coacerii eu am ridicat capacul de 2-3 ori pentru a verifica stadiul de coacere si pentru a mai elimina din condens.
Punem un platou peste oala si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.
Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra vanilat si se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.
Pofta buna!
2 comentarii
Nu găsesc Ingredientele și cantitatea lor.va mulțumesc!
Acum ar trebui sa se vada.
Multumesc!