Multicooker / Retete de prajituri / Torturi

Tort de mere la Multicooker Heinner

Tort de mere la multicooker
  • 7 mere potrivite ca marime
  • merisoare confiate
  • fructe goji uscate
  • miez de nuca
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
loading...

Experienta mea cu un multicooker nu este una noua, asa sa va pot spune fara sa gresesc ca acest aparat poate inlocui cu succes gatitul la tigaie sau cuptor. Poti gati niste snitele grozave fara sa faci fum, un orez cu lapte perfect si chiar un tort de mere, asa cum va voi arata astazi.

Aparatul Multicooker Heinner are pe langa manualul de utilizare si o carticica cu retete ce te va ajuta sa gatesti variat, de la supe si ciorbe pana la desert 😉 Foarte simplu si usor de folosit, mai ales atunci cand folosesti functiile presetate.

Pentru un plus de savoare am folosit merisor confiat si fructe de goji uscate de la Sano Vita.

Mod de preparare Tort de mere la Multicooker Heinner:

Punem zaharul in oala aparatului, setam functia MEAT si caramelizam zaharul.

Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si le umplem cu fructe uscate. Selectam functia MEAT pentru 25 de minute (sau pana cand merele se inmoaie).

Cum se face tort de mere

Intre timp pregatim si blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Ridicam capacul aparatului (atentie la aburi!) si lasam sa se racoreasca putin. Turnam uniform compozitia pentru blat. Punem capacul si selectam functia MANUAL pentru 45 de minute, 135 grade.

  • in timpul coacerii eu am ridicat capacul de 2-3 ori pentru a verifica stadiul de coacere si pentru a mai elimina din condens.

Punem un platou peste oala si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra vanilat si se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.

Pofta buna! 😉

Tort de mere cu frisca

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este reteta de astazi. Despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune v-am mai povestit la ciorba cu perisoare sau la reteta de Boeuf Bourguignon. De cand este la mine in bucatarie carnea de curcan isi gaseste […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]