Reteta Briose cu visine si ciocolata
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 125 g iaurt
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 praf de copt
- 1 cana faina
- visine, dupa preferinta
Mod de preparare Briose cu visine si ciocolata:
Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul, pana devine ca o crema.
Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le incorporam, rand pe rand, in crema de unt.
Adaugam iaurtul si ciocolata data pe razatoarea mare si omogenizam.
Incorporam si faina amestecata cu praful de copt,i ar la sfarsit albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare.
Punem aluatul in forme, din loc in loc punem cate o jumatate de visina.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade, pentru jumatate de ora, pana se rumenesc.
Se „impopotoneaza” :)) cu ciocolata topita.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
4 comentarii
Hallo Miha,
tare fein tiau iesit Briosele. Compliment.
Visine si Ciocolatä este o minunatä Combinatie. Nu de pomanä este Schwarzwälder-Kirsch asa cunsoscut.
Salutäri Jacob
Draga Jacob m-ai coplesit azi cu complimente! Iti multumesc mult de tot! Venind din partea ta,valoreaza f mult pentru mine! 🙂
Ti-au iesit super! Si mie mi se pare divina combinatia dintre visine si ciocolata!
Asta nu este un desert, este un vis frumos!
Am niste premii pe blog, daca le vrei si tu (si nu le ai deja), te asteapta!
O vara minunata!