Fursecuri / Retete de prajituri

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana si unt

Reteta Cornulete cu smantana

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana
  • 450 g faina
  • 1 pliculet coaja de portocale Finesse
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • esenta de portocale
loading...

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉

Aceste cornulete cu smantana se pot pregati cu cateva zile inainte de orice ocazie festiva, pastrandu-se foarte bine in cutii inchise ermetic.

Mod de preparare Cornulete cu smantana:

Aluat de cornulete cu smantana:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu coaja de portocale si un praf de sare. Se adauga untul rece, taiat cubulete. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina, pana amestecul devine nisipos. Se adauga galbenusurile si smantana. Framantam rapid, nu prea mult, pana aluatul devine usor elastic si nu se lipeste de maini.

  • daca este necesar se adauga 1-2 linguri de apa rece in cazul in care aluatul este prea vartos sau 1-2 linguri de faina daca aluatul este prea moale

Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider, pana pregatim umplutura.

Umplutura pentru cornulete cu smantana:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in nuca macinata amestecata cu zahar. Se aromeaza dupa gust cu esenta de portocale

  • puteti folosi orice alta aroma va place: vanilie, rom, scortisoara…

Aluatul se imparte in patru parti si se intinde pe rand cate o foaie rotunda si subtire de cca 30 cm diametru. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o lingurita buna de umplutura la baza si se ruleaza catre varf.

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat se coace prima tura de cornulete cu smantana, se pregatesc si restul cornuletelor.  Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O alta reteta de cornulete cu nuca la fel de buna gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Inca o reteta binevenita in evantaiul retetelor de cornulete.Multumesc.

  2. Liliana says:

    Eu pun cantități egale de unt , untură și smântâna grasă, un praf de sare,vanilie și faina cât cuprinde. Amestec aluatul rapid ,nu îl frământ și îl țin două ore la frigider.Le umplu cu rahat și le coc la 200°timp de 15.minute.Calde ,le dau prin zahăr vanilat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]