Piramida de clatite cu bere

de Miha
46 vizualizări
Clatite cu ciocolata si frisca

Daaa… clatite cu bere… Prietenii stiu de ce :)) Cum de ce? Ca sa iasa clatitele mai pufoase :))

Clatite cu ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Pentru clatite avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 30 g unt
  • 500 ml lapte
  • 50 ml bere
  • faina,cat sa iasa un aluat ca o smantana mai subtire
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata (evident!! :)) )
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca batuta
  • ciocolata rasa

Mod de preparare Piramida de clatite cu bere:

Clatite:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, untul topit, laptele, berea si faina. Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora (asta daca nu cumva aveti prin preajma niste prichidei care sa faca 13-14 in asteptarea clatitelor :)) ) dupa care se coc clatitele pe rand. Eu le-am copt in tigaia cea mai mare, ca sa termin repede :)) si mi-au iesit 14 bucati.

Intre timp pregatim si crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.

Dupa ce terminam de copt clatitele le umplem cu crema de ciocolata. Asezam pe platou primul rand de clatite, pe care le ungem cu frisca batuta.

Procedam la fel pentru fiecare rand de clatite, asezate in forma de piramida.

Piramida se acopera cu frisca din abundenta si se presara cu ciocolata rasa.

Se lasa la frigider cateva ore, apoi se portioneaza.

Un singur cuvant doar: delicios! 😉

Candva am mai facut aceasta piramida cu visine si frisca, inspirata fiind de Natalia 😉

Clatite cu visine

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

alison 8 mai 2009 - 10:42

wow,miha ce bunaciune de piramida!arata nespus de imbietoare!inclusiv aia cu visine-care imi face cu ochiul rau de tot:))).te felicit si te pup,spor la trebushca!

Răspuns
Miha 8 mai 2009 - 12:14

Multumesc Alison! Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: