Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite - Saraberne - Sarah Bernardt

Reteta Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Ingrediente

  • Bezele:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de migdale
  • Crema
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • 1 lingura lapte
  •  esenta de rom
  • Decor
  • ~200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum o reteta asemanatoare, cea de Alcazare, reteta de Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt a castigat detasat.

Mod de preparare Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt:

Bezele:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta de migdale si nuca macinata. Se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus. 

Punem bezeaua intr-un posh si spritam bezele cu diametrul de cca 2-3 cm, in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 130 grade (cuptor electric cu ventilatie) si coacem in jur de 20-30 de minute, pana bezelele se rumenesc usor. Le lasam sa se raceasca foarte bine, apoi le dezlipim cu atentie de pe hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si putin lapte (1 lingura). Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit. In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare. Cernem cacaoa peste crema si omogenizam amestecand cu o spatula. Aromam, dupa gust, cu esenta de rom.

Grupam bezelele doua cate doua, apoi pe cate una dintre ele spritam cate un mot de crema. Acoperim cu cea de-a doua bezea, pe care o punem cu fundul in sus. Ungem marginea cu putina crema, apoi tavalim prin nuca macinata.

Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga apoi lapte, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita si poate fi turnata usor peste prajiturele.

Se pastreaza la frigider, la temperatura camerei se inmoaie foarte tare.

Pofta buna! 😉

Tobite, Saraberne, Sarah Bernardt

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]