Tort de inghetata

de Miha
323 vizualizări
Tort de inghetata facuta in casa

Cu gandul la vara…

O inghetata delicioasa, ce se prepara rapid, fara prea multe batai de cap. Doar asteptarea e cam grea :)) O portie de tort de inghetata ce te va face sa te relaxezi atunci cand esti prea incins si stresat 🙂

Pentru blat am folosit foi de pandispan din comert, dar puteti folosi orice altceva va place: blat facut in casa, biscuiti sau bezea…

Tort de inghetata facuta in casa

Ingrediente

  • 2 foi de pandispan cu cacao
  • 1 foaie de pandispan simpla
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Pentru inghetata de lapte:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida

Lapte condensat

 

Mod de preparare Tort de inghetata:

Inghetata de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam vasul la congelator pentru cca 1 ora.

Inghetata de lapte:

Intr-un vas amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Dam vasul la congelator pentru cca 2 ore.

Foile de pandispan le decupam dupa marimea tavii in care vom asambla tortul. Tava o tapetam cu folie alimentara. Punem primul blat de cacao, compozitia de lapte semi-congelata, blatul de vanilie, apoi inghetata de ciocolata, de asemenea, semi-congelata. Acoperim cu cel de-al 2-lea blat de cacao, invelim totul in folie si dam la congelator pana la congelarea completa.

Inainte de servire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se portioneaza.

Tort de inghetata cu lapte si ciocolata

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

Andreea Alina 10 mai 2011 - 9:02

Suna bine Miha!

Am o curiozitate ce este acela lapte evaporat?

Merci,
Andreea

Răspuns
minoki 10 mai 2011 - 9:08

Miho, daca asta e inghetata ce am mancat-o cand am fost la tine….da! E super. O recomand cu caldura.

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 9:10

Multumesc Andreea! 🙂
Am atasat o poza, cu laptele evaporat. Il gasesti de cumparat la Plus.

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 9:10

Da Mino, asta e. Vezi sa nu fie prea multa caldura, ca se topeste. :))

Răspuns
Alice 10 mai 2011 - 9:14

Nu o pot manca asa….pur si simplu…fara sa o mai congelam si apoi iar sa o mai las la temperatura camerei??? e cam lunga si grea asteptarea :))

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 9:19

Dar merita cu varf si indesat! :))

Răspuns
leontina 10 mai 2011 - 10:55

Ce pot sa folosesc daca nu gasesc lapte evaporat ?

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 11:02

Leontina, cred ca merge si lapte condensat pt cafea. O sa ai ceva cutiute de desfacut, dar merita. 🙂

Răspuns
jose manuel 10 mai 2011 - 11:30

Fantastica

Răspuns
Bianka 10 mai 2011 - 13:10

Minunat

Răspuns
Carmen 10 mai 2011 - 14:38

Mmmm…delicioasa!xxx

Răspuns
Andreea Alina 10 mai 2011 - 15:12

merci Miha,

cred ca am sa incerc si eu ,sa vad daca am atata rabdare la asteptat :))

Răspuns
ghiocel07 10 mai 2011 - 16:39

Minunat. Eu sunt fan inghetata asa ca poate-i vine randul la preparat.

Răspuns
ghiocel07 10 mai 2011 - 16:41

Mai am o intrebare, ce cantitate se obtine, in ce ai asamblat-o?

Răspuns
pansy 10 mai 2011 - 18:18

oi,oi,oi,oioiiiii! miha,ce pacat ca stai asa departe de mine! eu stiam ca laptele evaporat e lapte condensat ,dar fara zahar.gresesc oare ?am sa fac si eu o excursie pana la plus,ca e departe de mine,dar acolo au si o gorgonzola buna si cea mai ieftina dintre toate.desi de cate ori am fost,eu lapte condensat n-am vazut.la ce raion le au expuse ?ca la noi nu stii niciodata ce si cum.

Răspuns
Adela Zilahi 10 mai 2011 - 18:26

foarte delicios arata! sunt fan inghetata! o seara placuta!

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 20:15

Ghiocel, nu stiu exact cantitatea, nu am cantarit. Daca e sa adunam cantitatile iese undeva in jurul a 1700 g. Am asamblat intr-o tava inima de 22 cm.

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 20:18

Pansy, si eu as vrea sa stau mai aproape de voi, sa ne inatalnim la o cafeluta. 😉
Laptele evaporat e un fel de lapte condensat (ca pt cafea) doar ca e putin mai dens si mai inchis la culoare.
Il gaseti la raionul cu UHT-uri. Acolo unde e si laptele condensat pt cafea si smantana pt frisca.

Răspuns
Miha 10 mai 2011 - 20:19

Adela, multumesc! 🙂 Poate vei incerca inghetata, daca iti place.

Răspuns
Lissa's Cakes 11 mai 2011 - 5:15

ce bine arata si as servi feliuta aia cu maaare placere,imi place inghetata de numa….
am sa incerc si eu reteta ta,te pup!

Răspuns
Delicioasa 11 mai 2011 - 9:59

Abia astept soarele, sa ne “jucam” de-a inghetata 🙂 Foarte faina ideea acestui tort.

Răspuns
gaby_d 11 mai 2011 - 10:15

miha,si eu vreau o felie ca io n-am ingrediente din alea sa-mi fac 🙁
pup.

Răspuns
Nil 11 mai 2011 - 18:44

miha ma omori cu retetele tale de inghetata:) arata superrrrrrrrrrrrrr

Răspuns
alison 12 mai 2011 - 12:15

aici e cald,inghetata deja merge,nu ne trimiti o portioara?

Răspuns
felis 16 mai 2011 - 16:17

Super idee.. sa caut si eu lapte evaporat…

Răspuns
Miha 18 mai 2011 - 13:17

Lissa, multumesc. Ma bucur mult ca ti-a placut reteta si ca o vei incerca. Pupici! :*

Răspuns
Miha 18 mai 2011 - 13:18

Multumesc Delicioasa! :* :*

Răspuns
Miha 18 mai 2011 - 13:19

Gabi, fac un colet? :)))

Răspuns
Miha 18 mai 2011 - 13:19

Nil, multumesc! Si te rog eu sa nu mori! :)))) :* :* :*

Răspuns
Miha 18 mai 2011 - 13:20

Felis, multumesc! :*
Lapte evaporat gasesti la Plus.

Răspuns
Anonymous 31 mai 2011 - 12:01

foarte frumoasä realizare.
Ca sä nu se topeascä asa repede , recomand gelatinä.
Asa stä torta in frigider mai bine de o orä färä sä se topeascä….

Răspuns
Miha 31 mai 2011 - 12:13

Multumesc de aprecieri. Multumesc si de tips-ul cu gelatina, chiar nu stiam. Voi incerca data viitoare. :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: