Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Reteta Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * 250 g mascarpone
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie + 50 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata lapte + 50 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * 300 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Cum se face tortul cu ciocolata

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Tort cu ciocolata si frisca

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Cat de frumos este…………nu m-as da in laturi de la acea sectiune…..hihihi.
    O zi frumoasa!

  2. Minunat

  3. Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone…m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile 🙂
    Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar’na de reteta ! 🙂

  4. Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta…..

  5. ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort…

  6. Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

  7. Superb tortul…

  8. Multumesc Maria!
    Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

  9. Multumesc Bianca! 🙂

  10. Petit Foury,multumesc mult!
    Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

  11. Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

  12. Craita, multumesc!
    Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

  13. Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! 🙂

  14. Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: