Croquembouche

de Miha
1725 vizualizări
croquembouche

Reteta Croquembouche

croquembouche

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 200 ml ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 550 ml lapte
  • * Pentru caramel:
  • * 200 g zahar

Mod de preparare Croquembouche:

Choux-uri:
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. Cand da in clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Aluat eclere

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Coji pentru eclere

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

croquembouche

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Miches Alexandra Sorina 5 octombrie 2010 - 18:14

trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

Răspuns
jose manuel 5 octombrie 2010 - 18:52

Que interesante receta. Fantastica.

Răspuns
Mari 5 octombrie 2010 - 20:10

Bune de tot si arata super ornate asa!

Răspuns
pansy 5 octombrie 2010 - 23:51

ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

Răspuns
cesant 6 octombrie 2010 - 7:11

Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
Multumesc.

Răspuns
Miha 6 octombrie 2010 - 7:46

Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
Multumesc!

Răspuns
Miha 6 octombrie 2010 - 7:46

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 6 octombrie 2010 - 7:47

Mari, multumesc!

Răspuns
Miha 6 octombrie 2010 - 7:48

Pansy, multumesc!
Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

Răspuns
Miha 6 octombrie 2010 - 7:50

Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

Răspuns
Gabriela 6 octombrie 2010 - 15:39

Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

Răspuns
Cristina 7 octombrie 2010 - 2:54

Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

Răspuns

Lasă un răspuns