Prajituri / Retete de prajituri

Croquembouche

croquembouche

Reteta Croquembouche

croquembouche

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 200 ml ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 550 ml lapte
  • * Pentru caramel:
  • * 200 g zahar

Mod de preparare Croquembouche:

Choux-uri:
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. Cand da in clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Aluat eclere

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Coji pentru eclere

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

croquembouche

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

  2. Que interesante receta. Fantastica.

  3. Bune de tot si arata super ornate asa!

  4. ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

  5. Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
    Multumesc.

  6. Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
    Multumesc!

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Mari, multumesc!

  9. Pansy, multumesc!
    Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

  10. Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

  11. Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

  12. Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]