Reteta Croquembouche
Ingrediente
- * Pentru gogosele:
- * 250 g faina
- * 200 ml ulei
- * 500 ml apa
- * 1 lingurita de sare
- * 1 lingurita zahar
- * 6 oua
- * Pentru crema:
- * 1 plic Crem Ole de ciocolata
- * 1 plic Crem Ole de vanilie
- * 250 ml frisca lichida
- * 550 ml lapte
- * Pentru caramel:
- * 200 g zahar
Mod de preparare Croquembouche:
Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.
Crema:
Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.
Caramel:
Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.
Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.
Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.
12 comentarii
trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?
Que interesante receta. Fantastica.
Bune de tot si arata super ornate asa!
ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.
Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
Multumesc.
Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
Multumesc!
Multumesc Jose Manuel! 🙂
Mari, multumesc!
Pansy, multumesc!
Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))
Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.
Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!
Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.