Aluat dulce / Retete de prajituri

Bem lapte – Branzoaice

Branzoaice

Pregatind aceste branzoaice, ma gandeam ca mare dreptate ati avut atunci cand le-ati desemnat ca fiind cele mai bune langa un pahar cu lapte. Moi, pufoase, calde si aromate langa o cana de lapte cald (sau baut direct din sticla cu paiul :))) ) … ce poate fi mai bun?

Am refacut acum reteta branzoaicelor trandafir, doar ca le-am impachetat altfel. Special pentru voi, cu draga inima…

Branzoaice

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale rasa
  • Pentru umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Branzoaice:

Umplutura:

  • Daca branza este moale se pune numai 1 ou sau se adauga 1-2 linguri amidon.

Branza se mixeaza cu blenderul vertical cu oua, zahar si esenta de rom pana devine ca o crema.

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar,  50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale rasa, laptele ramas si faina putin cate putin.

  • E posibil sa trebuiasca mai putina faina, in functie de tipul de faina, de gradul ei de absorbtie.

Impartim aluatul in 2 parti.

Prima parte o intindem foaie subtire, sub forma dreptunghiulara. Taiem patrate potrivite ca marime. Pe mijlocul fiecarui patrat punem cate o lingurita de branza, apoi unim capetele patratului, pe diagonala.

A doua parte o imparti in 4 parti mai mici, pe care le intindem sub forma de dreptunghi. Vizual, impartim in 2, iar una din parti o taiem fasii. Punem branza pe capatul partii netaiate si rulam pana la jumatate, apoi fasiile le aducem peste rulou. Mai multe poze cu pasii de executie sunt la reteta pachetelelor cu branza.

Preparare branzoaice

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam putin la crescut, ungem cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Si nu uitati de lapte. 🙂

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Delicioase delicioase delicioase….. Iti fur una pe maine dimineata, stiu cat sunt de gustoase.

  2. foarte bune aceste branzoaice !! Sunt conviinsa ca le-au placut la pitici !!

  3. Te rog eu frumos sa mai pastrezi una si pentru mine pana maine! Pleeeeeaaaaaaseeee!!!!

  4. le ador!

  5. Auzi? Da tortu’? Unde-i tortu’? La multi ani Amirei! Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!

  6. Foarte bune.

  7. Yummy!!!Tare bune sunt!Pupici!

  8. Branzoicile sunt mereu iubite de noi toti.Foarte frumoase!!!!!!Pupici:x

  9. Minunate:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: