Tiramisu pentru copii

de Miha
1422 vizualizări
Tiramisu pentru copii

S-au anuntat niste prieteni in vizita si ceea ce mi-a venit prima data in minte a fost sa fac Tiramisu 😉 Chiar daca aveam la dispozitie oua proaspete si bio 😉 am zis sa fac si o varianta pentru copii, fara cafea si fara oua.

I-am dat denumirea de Tiramisu pentru copii pentru ca asa le-am spus lor ca se cheama :)))) dar voi puteti sa-i spuneti si prajitura cu piscoturi si ciocolata 😉

Tiramisu pentru copii

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri Nesquik
  • Pentru ornat:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare Tiramisu pentru copii:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta, apoi se adauga si mascarpone si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Nesquik-ul il dizolvam in lapte. Trecem piscoturile prin lapte, doar pe o singura parte, sa nu se inmoaie prea tare.

Intr-o tava (19/22 cm am folosit eu) tapetata cu folie alimentara punem un strat de piscoturi inmuiate in lapte, un strat de crema si continuam pana terminam ingredientele. Se inveleste bine in folie si se da la rece pana se intareste crema.

Inainte de servire se “imbraca” intr-un strat de frisca batuta si se presara aschii de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tiramisu cu ciocolata

 

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Anisoara 1 ianuarie 2015 - 20:54

smantana pt. frisca trebuie sa aiba cel putin 30% grasime

Răspuns
Ionela 17 mai 2017 - 10:46

Imi pla tare mult retetele pe care le aveti. Sper ca nu va suparati daca ma mai inspir si eu cateodata de aici .

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: