Tarte cu Camembert

de Miha
2510 vizualizări

Pentru atunci cand vreti sa va rasfatati… incercati aceste micute tarte cu Camembert. Sunt pur si simplu delicioase! M-am entuziasmat cand am citit de concurs pe blogul Laurei, iar entuziasmul a atins cote maxime cand m-am apucat de mancat :))

tarta cu camembert

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline Costa d’Oro
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri lapte rece
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru umplutura:
  • branza Camembert
  • piper proaspat macinat
  • cateva frunzulite de rozmarin
  • ulei de masline Costa d’Oro
  • Pentru decor:
  • rosii cherry
  • rozmarin
  • parmezan

ulei de masline costa doro

Mod de preparare Tarte cu Camembert:

Crusta:

Punem faina intr-un castron. Adaugam apoi sarea, condimentele, untul rece taiat cubulete si uleiul de masline. Amestecam repede cu varful degetelor pana obtinem o compozitie firimicioasa. Adaugam apoi lapte rece, putin cate putin, pana compozitia se leaga si devine omogena. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru jumatate de ora.

tarta cu camembert

Intindem aluatul in foaie subtire, apoi decupam cercuri de marimea formelor de tarta.

Se poate face si in forma mare, daca nu vreti sa va complicati cu forme mici.

Fiecare cerc de aluat se pune in forma de tarta, se preseaza bine, se ridica si pe margine, apoi se inteapa din loc in loc cu o furculita.

tarta cu camembert

Se dau la cuptor pentru cca 15 minute, timp in care pregatim branza Camembert. Aceasta se va taia felii, romburi, triunghiuri, patratele :))) dupa preferinta.

tarta-cu-camembert-5

Punem bucatile de branza peste crusta de aluat fraged, presaram putin piper proaspat macinat, cateva frunzulite de rozmarin si cateva picaturi de ulei de masline.

tarta cu camembert

Dam din nou la cuptor pana tartele se rumenesc usor si branza Camembert se topeste.

Le lasam sa se raceasca, apoi ornam cu felii de rosii cherry si rozmarin.

tarta cu camembert

O ploaie fina de parmezan si rasfatul e gata.

tarta cu camembert

 

Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

josé manuel 16 mai 2013 - 21:46

Que maravilla.

SAludos

Răspuns
Rocsy Ciobanu 16 mai 2013 - 21:47

Cat de faine.

Răspuns
Cristina 16 mai 2013 - 22:16

Lucrurile simple sunt cele mai bune!!!

Răspuns
oana ciurea 17 mai 2013 - 22:14

Miha, arata grozav!!
Sunt minunate, sper sa iti aduca un cos plin ochi cu produse delicioase!

Răspuns
oana ciurea 21 iunie 2013 - 18:39

Miha

azi am primit de la ei cosul cu produse. Difera complet de cel care a fost prezentat pe pagina lor de Facebook. Sper ca al tau sa fie mai… complet 🙂

Răspuns
Miha 21 iunie 2013 - 21:53

La fel e si al meu Oana. Si eu sunt la fel de dezamagita…

Răspuns
oana ciurea 22 mai 2013 - 10:54

Felicitari Miha !!!!!!!!

Răspuns
Melania 28 decembrie 2013 - 18:11

Faceti poze cu acel premiu-cadou. Vrem sa-l vedem si noi. Multumim, sarbatori fericite !!!

Răspuns
Miha 28 decembrie 2013 - 18:24

Melania, premiul a fost un cos cu produse Costa D’Oro. Din pacate, la ora actuala nu mai am decat cosul :))

Răspuns
Claudia 7 iulie 2014 - 17:40

Intr-adevar este un rasfat.
Cred ca e excelenta combinatia dintre Camembert si rosii 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns