Reteta de tarta cu cartofi s-a bucurat de un real succes la noi in famailie, astfel ca am hotarat sa fac o reeditare 🙂 O reeditare imbogatita cu putina carnita :)) Ca ne plac cartofii, dar carnita sa nu lipseasca. :))
Ingrediente
- 3 cartofi medii
- 150 g cascaval
- 2 oua
- sare si piper
- marar si patrunjel verde
- fulgi de ardei iute
- Pentru umplutura:
- ~300 g piept de curcan
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 ou
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare:
Cartofii curatati si spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-un castron, scurgand zeama lasata. Adaugam cascavalul ras, ouale si condimentele. Omogenizam si lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Carnea o tocam la robot impreuna cu morcovul, ceapa, verdeata si usturoiul. Compozitia o amestecam apoi cu oul, saram si piperam dupa gust.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, punem un strat din compozitia de cartofi pe acre am impartit-o in doua. Punem compozitia de carne si acoperim cu restul de cartofi.
Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Se serveste cald.
8 comentarii
Hummm…… quelle délice, j’aimerais bien goûter!
Bjs
Mmmmmmmmm ce bine arata!!!!!!!
Arata grozav! :*
Minunat arata tarta si cred e tare delicioasa!!!Yummy!Pup!
Aratã absolut delicios, pup:)
Ce dragut arata, si vasul imi place la nebunie!!! Pupicei
Waw, cum arata!! Cred ca-i absolut delicios preparatul, iar vasul este foarte frumos!
Totul este bun si frumos la tine!:)
Te pup.