Desi mi-e dor sa fac prajituri de alea elaborate si torturi fabuloase… de la o vreme, din diverse motive, nu le-am mai facut. M-am axat in principal pe prajituri simple si rapide, pe deserturi ce se fac fix-pix, cum ar spune fetele de pe bucataras.ro :)) In aceasta categorie se incadreaza si prajitura cu biscuiti si ciocolata pe care v-o prezint astazi.
Sper sa va placa si voua. Ca noua ne-a placut! 😉
Ingrediente
- Pentru blat:
- 150 g biscuiti cu ciocolata
- 100 g biscuiti simpli
- 80 g migdale tocate cu cutitul
- 150 g unt
- Pentru crema:
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1-2 plicuri intaritor de frisca
- esenta de menta
Mod de preparare:
Biscuitii ii mixam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam migdalele tocate si untul topit. Mixam putin pana compozitia devine ‘firimicioasa” 🙂 Rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, tasam bine cu lingura sau chiar cu mana si dam la frigider pana pregatim crema.
Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se raceasca, apoi punem la congelator pentru vreo 50-60 de minute. Mixam crema pana aceasta devine pufoasa. Adaugam si intaritorul de frisca daca este necesar. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de menta.
Punem crema peste blatul de biscuiti si dam tava din nou la frigider pana crema se intareste foarte bine.
Se portioneaza dupa dorinta.
40 comentarii
imi place mult ciocolata alba si abia astept sa fac prajitura aceasta. arata grozav!
Multumesc Monica! :*
„Fix pix” sau nu, arata foarte bine si tinand cont de ingrediente cu siguranta este si delicioasa!
Weekend frumos, te pup!
Week-end frumos si tie Angi! Pup!
Uuuuuuuuuuuuuuuuu , place rau , da’ rau de tot :d
Imi dai voie s-o retin la favorite , ptr ca arata prea misto …
Wk frumos , Miha !
M-as bucura sa o faci si tu draga Diana!
Week-end frumos si tie! Pup!
Ce idee faina!
Weekend frumos!
La fel si tie Anca! Multumesc! :*
Hummmm magnifique ces petits gâteau une délice!
Bisous
Bisous Beth! :*
Uff, Doamne… cat de bine arata. O sa incerc si eu reteta. Multumesc!
Si eu multumesc Alexandra! :*
Chiar daca e simpla cum zici tu, pentru mine e foare buna.Pup!
Pup Rocsy, ca tare esti draguta! :*
Ce bine arata! 😀
Am si eu o intrebare: Ce dimensiune trebuie sa aiba tava pentru ingredientele date?
Vreau sa fac prajitura maine, ca este foarte usoara de facut!
Am facut intr-o tava de 20/20 cm. Poate fi si putin mai mare, va iesi stratul de biscuiti mai subtire, dar nu-i bai. 🙂
Multumesc de aprecieri si tare ma bucur ca iti place!
Buna.acum m-am apucat sa o fac.vai numa bunataturi.multumesc miha.pt.tot pop
Noi nu mai avem. Venim la tine. :))
Pup si multumesc!
Super buna prajitura ta. Mie imi plac mult prajiturile astea simple si rapide si mai ales gustoase. Pup
Pup Timea!
Si mie tot astea-mi plac de la o vreme. Oare sa ma ingrijorez? :))
Rapida sau nu arata intr-un mare fel!Sper sa o fac cat mai curand mai ales ca se aproprie si sarbatorile.Weekend placut1Apreciez la tine atentia la detalii
Multumesc frumos Ramo! :*
Astea rapide sunt cele mai bune.Pup!
Pup Dia, multumesc!
Arata minunat, iar daca este pentru tatal tau si mai bine. La multi ani sanatosi. Eu vreau inimioarele 🙂
Multumesc din suflet! :*
Imi ploua-n gura,miii s-aaau liiipit ochii de ecran!Ce mai tura-vura esti ca bomba atomica pt.pofticiosi!Te pupycy.
Ma flatezi Sopirlito! :)) Multumesc!
iubesc ciocolata alba, iubesc menta, iubesc migdalele. Ce poate fi mai bun decat aceasta prajitura ?
super,
Mihaela
Multumesc Mihaela.
Ma bucur ca e pe gustul tau! :*
Miha draga esti un fenomen.Am incercat multe retete de pe blogul tau ,si au fost grozave toate,mai mult te-am recomandat si prietenelor mele .TE FELICIT CU TOT DRAGUL.
Multumesc Aura! :*
Salutare de la Cluj! Am descoperit zilele trecute acest blog si mi se pare senzational. Rar am mai vazut prajituri care sa arate atat de bine. Asa ca aseara m-am pus pe treaba si am facut prajitura aceasta cu biscuiti si ciocolata alba. Am respectat exact indicatiile din reteta. Gustul e deosebit de bun, dar crema mie nu mi s-a intarit – e ca un sos mai gros, care se prelinge. Am pus si intaritor de frisca in ea. Oare ce sa fac data viitoare ca sa iasa mai tare? Oricum, felicitari pentru blog si multumesc pentru ca impartasiti retetele cu noi, cititorii.
Buna, Raluca!
Ma bucur tare mult ca-ti place ceea ce ai gasit aici, dar ma mahneste faptul ca nu ti-a iesit crema.
Crema este ca un sos mai gros dupa ce sta la congelator. Dupa ce o mixezi devine pufoasa, intocmai ca frisca. De fapt asta si este, o frisca ciocolatoasa. 😉 Ce fel de frisca ai folosit? Dar ciocolata?
Salut, Miha!
Am folosit smantana pentru frisca de la Sanlacta, iar ciocolata era ceva frantuzeasca, de la Auchan cumparata.
Nu cunosc ciocolata de la Auchan, n-as putea sa spun sigur ca din cauza ei nu ti-a iesit crema, dar inclin sa cred ca da. Ciocolata alba de felul ei e foarte pretentioasa dupa topire, se intareste mai greu. Uneori nu se intareste deloc. Depinde de firma producatoare si de calitate.
Buna! Am o intrebare….primul ingredient 150 g. biscuiti cu ciocolata…te referi cu crema de ciocolata sau biscuiti de ciocolata simpli?
Multumesc!
Biscuiti glazurati cu ciocolata. Sunt la Lidl niste biscuiti de astia foarte buni. 😉
Daca nu gasesti poti pune biscuiti simpli si putina ciocolata tocata.
ahaaa…am inteles….maine vreau sa fac aceasta minunata prajitura. Mersi si la mai multe retete gustoase si simple:)
Se vede ca esti o buna bucatareasa.Faci chiar totul cu placere