Imi place verdele, mai ales cel din piete :)) Imi place cand merg la piata si vad tarabele pline cu fel si fel de verdeturi si legume proaspete. Ai mei insa, asa cum stiti deja, nu au aceleasi preferinte, dar cum „puterea e la mine” :)))) si pentru ca stiu ca numai asa am sorti de izbanda, apelez la ceea ce stiu ca le place pentru a mai ascunde cate-un ingredient minune. In cazul acestei tarte cu branza n-am avut cum ascunde dovlecelul, dar spanacul a mers foarte bine, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Drept urmare mi-am facut ceva provizii de spanac la congelator. :))))
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- Pentru umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- sare si piper
- spanac
- Pentru decor:
- 1 dovlecel
Mod de preparare Tarta cu branza, spanac si dovlecei:
Aluat:
Intr-un castron se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in compozitia de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Aluatul se intinde direct pe hartia de copt in foaie rotunda de cca 1 cm grosime. Se lasa deoparte pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Amestecam intr-un castron branza de vaci cu ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, apoi incorporam spanacul tocat marunt.
In functie de cat e de uscata branza ajustati cantitatea de smantana si ouale, astfel incat sa obtineti o compozitie cremoasa.
Dovlecelul spalat si uscat si taie felii subtiri cu ajutorul unui curatator de legume. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte.
Punem crema de branza peste foaia de aluat, lasand o margine de cativa centimetri. Acoperim branza cu felii de dovlecel, apoi ridicam marginile aluatului peste umplutura, formand o bordura.
Punem tarta in tava mare de aragaz si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor.
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
7 comentarii
Cred ca-i delicioasa!!! Foarte fain arata!
Que bonita te ha quedado, preciosa
Ce minunatie ai facut!! Daca nu o papa copiii, da-mi-o mie…ca la mine nu rezista nicio tarta nemancata 😛
Arata f apetisant si tb neaparat sa incerc deoarece n-am mai facut pana acum aluat cu branza 🙂
Pupici
wonderful points altogether, you simply received a new reader. What may you suggest about your post that you made some days ago? Any certain?
Tocmai ce am terminat tarta de bagat la cuptor! Insa, nu sunt deloc suficienta 6 linguri de la pte si 6 de ulei la 300 grame faina!!!!! Am mai adugat inca 9 de lapte si 3 faina, insa nu stiu cum va iesi tarta, intrucat le am adaugat dupa ce am vazut ca nu mi iese un aluat!
Ar trebui precizata si cantitatea de spanac! eu am adugat o mana buna de spanac proaspat!
Cantitatea de lichid e posibil sa varieze in functie de cat e de uscata branza. Totusi, 9 linguri in plus de lapte mi se pare mult. O lingura normala/standard are cca 15 ml Avem asadar cca 90 ml lapt si tot atat de ulei la 300 g faina. Poate lingura ta e mai mica 🙂
Cantitatea de spanac n-am precizat-o pentru ca fiecare poate pune cat isi doreste, atat cat de verde isi doreste sa fie umplutura. 🙂