Spirala cu crema ganache de ciocolata

de Miha
46 vizualizări
Tort cu crema ganache de ciocolata

Ideea acestui tort Spirala cu crema ganache de ciocolata mi-a venit cand am savurat virtual, din pacate :)) Spirala cu ananas a Laurei S. Am asteptat o ocazie deosebita sa-l fac… 😉 Si asteptarea a meritat!! :))

Pentru prima data am facut si poze la etapele de lucru…

Tort cu crema ganache de ciocolata
Ideea acestui tort Spirala cu crema ganache de ciocolata mi-a venit cand am savurat virtual, din pacate :)) Spirala cu ananas a… Retete de prajituri Spirala cu crema ganache de ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema ganache avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Crema ganache de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora, apoi mixam. Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Pentru glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile pe rand.
La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt

Eu n-am tava mare, doar mai mica, asa ca am copt in 2 ture.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed

Si se ruleaza.

Se lasa cateva minute, se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars. Se repartizeaza crema, lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Asamblare Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Am taiat cele 2 blaturi in cate 3 parti aproximativ egale. 🙂
In platoul in care urmeaza a fi “construit” tortul punem prima fasie rulata

Apoi in continuarea ei celelalte, formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

Eu am lasat cam mult glazura la rece, a trebuit sa ma joc si cu copiii intre timp. 🙂 Asa ca am trasat niste chestii abstracte, sa acopar denivelarile. :)) Marginea laterala a tortului se “imbraca” cu nuca macinata.
Se orneaza cu frisca. Si cu floricele, ca doar e 8 martie. 😉
Si o sectiune delicioasa…

Si inca una pentru voi, doamnele si domnisoarele… La multi ani si o primavara frumoasa!
Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

Mirela 8 martie 2009 - 4:32

Miha,super arata…am vazut-o si eu la Laura…acum la tine…parca ma bate gandul sa o fac si eu,:)…arata super si cred ca e si foarte buna!
Te pup si-ti doresc un 8 Martie fericit!

Răspuns
Bucataria-Paradis 8 martie 2009 - 5:30

foarte frumoas tortul spirala.Si eu sint fan cioco.Ti-a mai ramas :).te pup si La multi ani de 8 Martie.

Răspuns
Nati 8 martie 2009 - 7:51

Arata absolut impresionant! Si chiar nu se desfac fisiile alea de blat? 😀 Io tot Toma necredinciosu’, cre ca tre sa-l fac si eu, sa ma conving :))

Răspuns
Miha 8 martie 2009 - 9:21

Mirela,neaparat sa-l incerci! Sunt sigura ca o sa-ti placa! Te pup si un 8 martie minunat!

Răspuns
Miha 8 martie 2009 - 9:23

Paradis,multumesc mult! La fel si tie! Te pup si te astept la o feliuta de tort,mai am…n-am reusit sa-l dovedim aseara. :))

Răspuns
Miha 8 martie 2009 - 9:24

Natalia,chiar nu se desfac! :)) Sunt sigura ca daca il vei face va iesi muuult mai frumos si mai bun deat al meu. Pacat ca-s departe si n-am sa-l pot degusta! :))

Răspuns
Lavinia 8 martie 2009 - 10:38

Arata minunat! Cred ca-i tare bun! La multi ani! O primavara frumoasa şi un 8 martie fericit!

Răspuns
Daniela 8 martie 2009 - 11:38

Cuscra, in primul rind “La multi ani si un 8 Martie cu bucurii !”, iar in al doilea rind, felicitari pentru tort si pentru prima reteta pas cu pas. La cit mai multe… pupici multi si de la Isabella.

Răspuns
ellis 8 martie 2009 - 13:18

Miha, mai, asta e chiar laborios; pai daca nu ne-ai fi pezentat reteta detaliat, chiar nu intelegeam cum ai facut spirala! …si m-ai terminat, ca e cu cioco!!!! noroc ca ma asteapta doua tablete…sa le pap, nu sa ma apuc de prajiturit; dar promit ca de ziua mea(Sf, Ctin si Elena) asta va fi piesa de rezistenta…sau de Pasti? ca e mai aproape?…sau saptamana viitoare:::)))

Răspuns
Noros Cecer 9 martie 2009 - 11:40

Super fain. Musai am sa incerc si eu.

Răspuns
Amalia 9 martie 2009 - 13:09

Foarte frumos tortul tau si de efect, si floricelele sunt tare dragute !

Răspuns
Miha 9 martie 2009 - 13:27

Lavinia,multumesc! O primavara minunata si tie! Cu multa dragoste! 😉

Răspuns
Miha 9 martie 2009 - 13:28

Ellis,eu zic ca azi ar fi cel mai indicat! Ca merge cu cele 40 de pahare. :))

Răspuns
Miha 9 martie 2009 - 13:29

Amalia,multumesc! Esti tare draguta! Te pup!

Răspuns
Ral 10 martie 2009 - 12:33

Arata foarte bine tortul!

Mi-am facut si eu blog culinar mai altfel… te invit sa ma vizitezi si daca-ti place sa te abonezi 😀

http://openbucket.blogspot.com/search/label/COOKING%20AND%20FOOD

Răspuns
Miha 10 martie 2009 - 12:43

Felicitari Ral! M-am abonat! 😀

Răspuns
Mami 1 mai 2010 - 15:27

Gata spirala! Phew! Ce emotii am avut la montaj! Dar m-am descurcat. Abia astept sa-l tai sa vad cum arata inauntru. 🙂

Răspuns
Miha 1 mai 2010 - 19:46

Abia astept si eu sa vad rezultatul! 🙂

Răspuns
Mami 3 mai 2010 - 5:41

Din cele 2 lingurite pe care le-am apucat din pricina găştii de copii care i-au dat târcoale, pot sa-ti spun ca e cel mai bun tort pe care eu l-am facut vreodata (probabil ca tu mai ai altele la fel de bune sau si mai si, le am pe lista experimentelor in asteptare). Si usor de facut, nu mi-a rapit mult timp.
Data viitoare vreau sa-mi iasa perfect, adica: o sa tai blatul in 4 fâşii fiindca eu il fac in tava de aragaz si iese un pic cam inalt; si o sa presar un pic de zahar pe prosopul umed pe care-l scot (s-a lipit un pic de el).
Multumim frumos, Miha! 🙂

Răspuns
Tort “Spirala cu ciocolata alba si jeleu de zmeura” 30 octombrie 2012 - 7:28

[…] de ciocolata pot incerca varianta cu ciocolata neagra.Desigur, un deliciu! ) Dulciuri fel de fel Tags: bezea, ciocolata, prajituri de casa, tort […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: