Yogurtlu Tatlisi – prajitura turceasca cu iaurt

de Miha
32182 vizualizări
Yoğurtlu Tatlisi, prajitura turceasca cu iaurt

Yoğurtlu Tatlisi este o prajitura turceasca cu iaurt, pe cat de simpla, atat ca mod de preparare, cat si ca ingrediente, pe atat de gustoasa. Moale, fina si aromata, un desert fara pretentii, numai bun de savurat alaturi de cei dragi 😉

Yoğurtlu Tatlisi, prajitura turceasca cu iaurt

Yoğurtlu Tatlisi - prajitura turceasca cu iaurt

Yoğurtlu Tatlisi este o prajitura turceasca cu iaurt, pe cat de simpla, atat ca mod de preparare, cat si ca ingrediente, pe… Prajituri Yoğurtlu Tatlisi, prajitura turceasca cu iaurt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 500 g iaurt
  • 125 g zahar
  • 65 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Sirop de citrice :
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o portocala

Mod de preparare Yoğurtlu Tatlisi – prajitura turceasca cu iaurt:

Preincalziti cuptorul la 180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase si deschise la culoare. Se adauga apoi, pe rand, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si iaurtul. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Separat, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Incorporam albusurile in compozitia pentru prajitura turceasca, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Dam la cuptor pentru cca 50 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos deasupra si trece proba cu scobitoarea. Daca mai este necesar mariti timpul de coacere cu cca 10-15 minute.

Prajitura se lasa la racit in tava. Cat timp se raceste prajitura se va mai lasa, este normal, nu intrati in panica 🙂

Cat timp prajitura este la cuptor se prepara siropul. Se pun toate ingredintele intr-o craticioara si se fierb pentru cca 10 minute, pana lichidul mai scade si capata consistenta de sirop.

  • reteta prevede si o lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir. Nu am avut, nu am pus si a fost foarte buna si asa 🙂

Rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.

Pofta buna! Inca o data va spun, este un deliciu si promit ca n-o sa va para rau daca incercati aceasta prajitura!

Yoğurtlu Tatlisi - prajitura turceasca cu iaurt

RETETA IN IMAGINI

Prajitura turceasca cu iaurtYoğurtlu TatlisiPrajitura turceasca cu iaurt

Sursa de inspiratie

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns