Saratele cu branza

de Miha
326 vizualizări
Saratele cu branza si chimen

Reteta Saratele cu branza

 

 

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 300-400 g faina (in functie de cat e de uscata branza)
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • 1 lingurita seminte chimen

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta de saratele cu branza. Usor si rapid de facut, perfecte la un pahar de vin.

Mod de preparare Saratele cu branza:

Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul.

In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa presarata cu putina faina si se taie in formele dorite.

Saratelele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Megelea Maria 28 ianuarie 2017 - 10:51

Într-adevăr foarte bune. Eu le-am facut cu telemea de oaie,ca tot o aveam acasa. 🙂

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2017 - 10:54

Ma bucur ca ti-au placut 😉

Răspuns
Schimbare Sticla 31 ianuarie 2018 - 16:35

Foarte bune, nu ma mai satur de rontait:D

Răspuns
Gabriela 14 mai 2018 - 16:12

Buna,se poate inlocui branza cu cascavalul?Mersi!

Răspuns
Miha 15 mai 2018 - 13:19

n-am incercat niciodata cu cascaval

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: