Reteta Prajitura Tavalita cu nuca de cocos
De Craciun am facut si acesta prajitura Tavalita cu nuca de cocos. E o prajitura simpla si buna si arata bine pe platou, printre alte prajituri de casa 😉
INGREDIENTE
- Blat pentru prajitura Tavalita cu nuca de cocos:
- 50 g unt
- 2 oua
- 100 g zahar
- 300 g faina
- 100 g miere
- 200 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Glazura pentru prajitura Tavalita cu nuca de cocos:
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- 4 linguri cacao
- esenta de vanilie
- Pentru finisat:
- 200 g nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”:
Blat pentru prajitura Tavalita:
Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin si cate putin lapte, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.
Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem cubulete, la marimea dorita.
Intre timp pregatim glazura pentru prajitura Tavalita cu nuca de cocos:
Punem intr-o craticioara, la foc mic, zaharul, cacaoa, laptele si untul. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Cum se finiseaza prajitura Tavalita:
Luam cate un cubulet de blat, il dam prin glazura, apoi il tavalim generos prin nuca de cocos.
Pofta buna! 😉
Va recomand sa incercati si prajitura Tavalita cu ciocolata (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
6 comentarii
Cred ca e o prajitura minunata pentru iubitorii de cocos!
Mi au iesit bune!??
Am facut astazi a iesit foarte buna
Ma bucur ca ti-a placut 😉
Multumesc.
ce dimensiune are tava?
20/30 cm