Rulouri cu scortisoara insiropate

de Miha
37 vizualizări

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara.

Initial, am vrut sa fac reteta de “Rolls Cinnabon”, dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: “vreau sa mananc branzica de-a mea” :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe… :))

Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))

2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata

Pentru umplutura:

100 g unt
~50 g zahar
2 linguri scortisoara

Pentru sirop:

500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.

Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.

Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Bianka 3 aprilie 2011 - 8:27

Foarte bun, si arata bine

Răspuns
Anonymous 3 aprilie 2011 - 8:48

ce bun tre sa fie!!!!!!!!!!!!!!!!! doar ca eu as insiropa cu miere, crezi ca merge? ma si apuc de ele! in legatura cu inrebarea anterioara de la cozonac scuze nu am fost explicita: da, tava are aceiasi forma ca si cea de cozonac doar ca e din yena; crezi ca o sa iasa cozonacul bine? multumesc mult si iti doresc o duminica placuta!

Răspuns
Carmen 3 aprilie 2011 - 9:22

Neaparat trebuie sa incerc si eu ideea ta. Multumesc ca existi!

Răspuns
gaby_d 3 aprilie 2011 - 9:29

Ce simplu te-ai gandit tu ca in loc de rolls cinnamon cu o cana de lapte, sa faci 2 in 1:)))
Arata tare frumusel in roscovanu’ asta ochios.

Răspuns
ONESTA30 3 aprilie 2011 - 10:30

Wow , ce minunatii , mai Miha !!!
Se trece la favorite , se stieeeeeeee …

Răspuns
Miha 3 aprilie 2011 - 12:26

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 3 aprilie 2011 - 12:29

Mihaela, nu am tava de genul asta, dar cu siguranta va iesi, n-are de ce sa nu iasa.
Cat despre rulouri, merg insiropate si cu miere. Din acelasi aluat am facut si mucenicii, pe care i-am insiropat cu miere si au fost ffff buni.
O duminica frumoasa si tie. :*

Răspuns
Miha 3 aprilie 2011 - 12:29

Carmen, multumesc si eu de aprecieri. Pup! :*

Răspuns
Miha 3 aprilie 2011 - 12:30

Multumesc Gabi. :*
Stii si tu cum e…combinam, testam…numa sa fie puii multumiti. :)))

Răspuns
Miha 3 aprilie 2011 - 12:31

Multumesc Diana! :*
Sper sa-ti placa si tie, ca noua ne-au placut! 🙂

Răspuns
Daniela 3 aprilie 2011 - 12:41

Aveam si eu in plan sa fac rulouri cu nuca, dar daca ai facut tu… ma autoinvit si autoservesc… yamiii… bune, bune…

Răspuns
Liana10 3 aprilie 2011 - 13:34

Ce pufosenii cu scortisoara…mmm, tare aromate!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 3 aprilie 2011 - 21:42

Salivez intr-un mare fel…Asta da comfort food… Pupici! :*

Răspuns
gaby_d 4 aprilie 2011 - 5:58

Neatza, Miho!

Răspuns
Miha 4 aprilie 2011 - 8:05

Cuscra, serveste cu incredere. Si poate ma poftesti si pe mine la rulourile tale. :)) Pup

Răspuns
Miha 4 aprilie 2011 - 8:06

Multumesc Liana! :*

Răspuns
Miha 4 aprilie 2011 - 8:06

Pupici Ana Maria. :* Multumesc!

Răspuns
Miha 4 aprilie 2011 - 8:07

Neata Gabi! :*
Ce faci? Cum e vremea la voi? :))))

Răspuns
Ancuta 4 aprilie 2011 - 9:59

Nu cred ca au cum sa nu fie buni :))).
Trebuie sa incerc si eu aluatul asta de care te-ai indragostit. O saptamana frumoasa!

Răspuns
Alice 4 aprilie 2011 - 11:36

M-ai convins cu aluatul asta. Il fac si eu, neaparat si cred ca si de Pasti tot pe varianta asta merg cu cozonacii. Ms Miha.
Aaaa….si am facut si puiul ala cu lamiie, dar fara rosie…sper ca nu e cusuparare. Foarte bun 😉

Răspuns
cutekittypunk 4 aprilie 2011 - 19:04

I love me a good cinnabon!

Will you link these up at my linky party?

http://sweet-rolls-that-rock.blogspot.com/2011/03/sweet-rolls-o-rama-monthly-linky-party.html

It would be great if you could!

Cheers, Melissa

Răspuns
Cofetar de ocazie 10 aprilie 2013 - 6:16

Grozava reteta. Si rolls-urile tale arata minunat.

Răspuns
Miha 10 aprilie 2013 - 12:35

Multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: