Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu scortisoara insiropate

loading...

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara.

Initial, am vrut sa fac reteta de „Rolls Cinnabon”, dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: „vreau sa mananc branzica de-a mea” :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe… :))

Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))

2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata

Pentru umplutura:

100 g unt
~50 g zahar
2 linguri scortisoara

Pentru sirop:

500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.

Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.

Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Foarte bun, si arata bine

  2. Anonymous says:

    ce bun tre sa fie!!!!!!!!!!!!!!!!! doar ca eu as insiropa cu miere, crezi ca merge? ma si apuc de ele! in legatura cu inrebarea anterioara de la cozonac scuze nu am fost explicita: da, tava are aceiasi forma ca si cea de cozonac doar ca e din yena; crezi ca o sa iasa cozonacul bine? multumesc mult si iti doresc o duminica placuta!

  3. Neaparat trebuie sa incerc si eu ideea ta. Multumesc ca existi!

  4. Ce simplu te-ai gandit tu ca in loc de rolls cinnamon cu o cana de lapte, sa faci 2 in 1:)))
    Arata tare frumusel in roscovanu’ asta ochios.

  5. Wow , ce minunatii , mai Miha !!!
    Se trece la favorite , se stieeeeeeee …

  6. Multumesc Bianka! 🙂

  7. Mihaela, nu am tava de genul asta, dar cu siguranta va iesi, n-are de ce sa nu iasa.
    Cat despre rulouri, merg insiropate si cu miere. Din acelasi aluat am facut si mucenicii, pe care i-am insiropat cu miere si au fost ffff buni.
    O duminica frumoasa si tie. :*

  8. Carmen, multumesc si eu de aprecieri. Pup! :*

  9. Multumesc Gabi. :*
    Stii si tu cum e…combinam, testam…numa sa fie puii multumiti. :)))

  10. Multumesc Diana! :*
    Sper sa-ti placa si tie, ca noua ne-au placut! 🙂

  11. Aveam si eu in plan sa fac rulouri cu nuca, dar daca ai facut tu… ma autoinvit si autoservesc… yamiii… bune, bune…

  12. Ce pufosenii cu scortisoara…mmm, tare aromate!

  13. Salivez intr-un mare fel…Asta da comfort food… Pupici! :*

  14. Neatza, Miho!

  15. Cuscra, serveste cu incredere. Si poate ma poftesti si pe mine la rulourile tale. :)) Pup

  16. Multumesc Liana! :*

  17. Pupici Ana Maria. :* Multumesc!

  18. Neata Gabi! :*
    Ce faci? Cum e vremea la voi? :))))

  19. Nu cred ca au cum sa nu fie buni :))).
    Trebuie sa incerc si eu aluatul asta de care te-ai indragostit. O saptamana frumoasa!

  20. M-ai convins cu aluatul asta. Il fac si eu, neaparat si cred ca si de Pasti tot pe varianta asta merg cu cozonacii. Ms Miha.
    Aaaa….si am facut si puiul ala cu lamiie, dar fara rosie…sper ca nu e cusuparare. Foarte bun 😉

  21. I love me a good cinnabon!

    Will you link these up at my linky party?

    http://sweet-rolls-that-rock.blogspot.com/2011/03/sweet-rolls-o-rama-monthly-linky-party.html

    It would be great if you could!

    Cheers, Melissa

  22. Grozava reteta. Si rolls-urile tale arata minunat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: