Reteta Rulada cu ciocolata
Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- vanilie
- Crema de ciocolata:
- 100 g ciocolata
- 50 g unt
- 50 ml frisca
Mod de preparare Rulada cu ciocolata:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.
Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15 minute.
Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam „sa se abureasca” 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella…
Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.
De obicei, eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor:
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie, rom sau lichior/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.
Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si „pictam” rulada, in functie de imaginatie sau „imbracam” rulada in ciocolata
17 comentarii
Mamma mia ce bine arata rulada. Pot sa servesc o feliuta de la tine, pina voi face eu ?
Numai o feliuta? Esti modesta sau doar vrei sa testez,sa vezi daca e buna? :))
Sint modesta… hi, hi… Tin la dieta, nu te-ai prins ?
Waw! Super rulada. a mea a iesit parca mai putin pufoasa. Cred ca tava era mai mare si a crescut mult mai putin aluatul. Eu o prefer de departe unsa cu dulceata acrisoara, cum e cea de gutui, de exemplu.
Ma gandeam sa o fac si eu data viitoare cu gem/dulceata,dar n-am de gutui,doar de prune. Cred ca o fi bun si ala…
Am pus poza pe blogul meu. 😉
farte buuun….mai aes ca e cu cioco…
varianta asta o mai umpleam cu crema de vanilie, iar la mijloc puneam banana!
Ellis,spune tot…Ce fel de crema de vanilie?
clasica, Miha, unt , lapte, faina, zahar vanilinat si un galbenus…sau nu, ca merge si fara;
Miha, i-mi curge saliva pe tastiera 😀
Anastasia,daca stau bine sa ma gandesc cred ca si eu poftesc la o rulada cu multa ciocolata! :))
Pup!
e de belea rulada asta
Belea de buna. :)))
iese pufos blatul si fara praf de copt?
Iese si fara praf de copt, daca albusurile sunt batute bine si corect. Daca doresti si daca vrei sa fii sigura de reusita poti adauga si putin praf de copt (un varf de lingurita) 😉
multumesc pentru raspunsuri/ delicioase retetele tale!
Cu drag >:D<