Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Reteta Rulada cu ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu ciocolata:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.

Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam „sa se abureasca” 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella…

Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.

De obicei, eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie, rom sau lichior/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.

Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si „pictam” rulada, in functie de imaginatie sau „imbracam” rulada in ciocolata

Rulada cu ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Mamma mia ce bine arata rulada. Pot sa servesc o feliuta de la tine, pina voi face eu ?

  2. Numai o feliuta? Esti modesta sau doar vrei sa testez,sa vezi daca e buna? :))

  3. Sint modesta… hi, hi… Tin la dieta, nu te-ai prins ?

  4. Waw! Super rulada. a mea a iesit parca mai putin pufoasa. Cred ca tava era mai mare si a crescut mult mai putin aluatul. Eu o prefer de departe unsa cu dulceata acrisoara, cum e cea de gutui, de exemplu.

  5. Ma gandeam sa o fac si eu data viitoare cu gem/dulceata,dar n-am de gutui,doar de prune. Cred ca o fi bun si ala…

  6. Am pus poza pe blogul meu. 😉

  7. farte buuun….mai aes ca e cu cioco…
    varianta asta o mai umpleam cu crema de vanilie, iar la mijloc puneam banana!

  8. Ellis,spune tot…Ce fel de crema de vanilie?

  9. clasica, Miha, unt , lapte, faina, zahar vanilinat si un galbenus…sau nu, ca merge si fara;

  10. Miha, i-mi curge saliva pe tastiera 😀

  11. Anastasia,daca stau bine sa ma gandesc cred ca si eu poftesc la o rulada cu multa ciocolata! :))

    Pup!

  12. Anonymous says:

    e de belea rulada asta

  13. Belea de buna. :)))

  14. flori says:

    iese pufos blatul si fara praf de copt?

    • Iese si fara praf de copt, daca albusurile sunt batute bine si corect. Daca doresti si daca vrei sa fii sigura de reusita poti adauga si putin praf de copt (un varf de lingurita) 😉

  15. flori says:

    multumesc pentru raspunsuri/ delicioase retetele tale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: