Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi Lica

loading...

by Natalia

Avem nevoie de:

200 g unt
2 cutii lapte condensat
300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cite o lingura,laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se adauga si nuca.

Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge. Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore. Apoi se taie patretele cu un cutit ascutit.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Miha ai putea sa-mi spui ce cantitate aré cutia de lapte condensat??? Am cumparat foile pentru napolitane chiar azi. Am sa-ti spun cum vor iesi. Pupici.

  2. Sper sa nu te superi de cate intrebari am… In primul mesaj nu aveam optiunea de a primi aviz pentru raspunsuri. De aceea trimit acest mesaj. Pup. Pa.

  3. Falina, demult n-am mai gasit lapte condensat de cumparat. Din cate imi aduc aminte cutia avea 380 g. Sau poate 400. E o cutie metalica, ca de conserva.

    Nu ma supar de intrebari, ma bucur daca pot fi de ajutor. 🙂

  4. Asa este sunt 380gr o cutie mica. Aici sunt de diferiré marimi. Se gasesc si pana la 1000 gr. De aceia ñu stiam la care cutie te refereai. Am o intrebare care nu stiu unde sa o pun si de aceia am sa o formulez aici. Am cumparat un borcanel de gem de visine la un magazin romanesc. As vrea sa fac o reteta usoara tu care ma sfatuiesti??? Pot fi chiar si biscuiti. Am o foaie de aluat sfarmat cam asa se traduce (masa quebrada). Se foloseste pentru tarte dulci sau sarate. Mai pe scurt iese foarte bun acest aluat in quiché. Am dus borcanelul la mine la munca si aproape raman fara el. La colege le-a inebunit gustul de la gem.

  5. Falina, gem nu prea am folosit la prajituri. De fapt, nu prea mancam de obicei.
    Gem am folosit la „Negresa” dar de prune si la „Prajitura Televizor” de citrice.

  6. Multumesc Miha. Maine am sa cumpar gem de prune sa fac negreasa. Am cumparat astazi si o crema pentru cremsnit de Dr. Oetker. Si pudding de vanilie si ciocolata. Cum nu prea am timp sa merg la acest magazin am cumparat cat de cat din ce am vazut prin retetele tale. Am luat si mac poate fac cornuletze dospite. Mmmm as face de toate ca-mi ploua in gura cand vad pozele care le publici. Acum calc dar sigur am sa fac ceva bun de la tine si am sa-ti povestesc…
    Te pup si multumesc inca o data.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]