Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi Lica

loading...

by Natalia

Avem nevoie de:

200 g unt
2 cutii lapte condensat
300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cite o lingura,laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se adauga si nuca.

Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge. Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore. Apoi se taie patretele cu un cutit ascutit.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Miha ai putea sa-mi spui ce cantitate aré cutia de lapte condensat??? Am cumparat foile pentru napolitane chiar azi. Am sa-ti spun cum vor iesi. Pupici.

  2. Sper sa nu te superi de cate intrebari am… In primul mesaj nu aveam optiunea de a primi aviz pentru raspunsuri. De aceea trimit acest mesaj. Pup. Pa.

  3. Falina, demult n-am mai gasit lapte condensat de cumparat. Din cate imi aduc aminte cutia avea 380 g. Sau poate 400. E o cutie metalica, ca de conserva.

    Nu ma supar de intrebari, ma bucur daca pot fi de ajutor. 🙂

  4. Asa este sunt 380gr o cutie mica. Aici sunt de diferiré marimi. Se gasesc si pana la 1000 gr. De aceia ñu stiam la care cutie te refereai. Am o intrebare care nu stiu unde sa o pun si de aceia am sa o formulez aici. Am cumparat un borcanel de gem de visine la un magazin romanesc. As vrea sa fac o reteta usoara tu care ma sfatuiesti??? Pot fi chiar si biscuiti. Am o foaie de aluat sfarmat cam asa se traduce (masa quebrada). Se foloseste pentru tarte dulci sau sarate. Mai pe scurt iese foarte bun acest aluat in quiché. Am dus borcanelul la mine la munca si aproape raman fara el. La colege le-a inebunit gustul de la gem.

  5. Falina, gem nu prea am folosit la prajituri. De fapt, nu prea mancam de obicei.
    Gem am folosit la „Negresa” dar de prune si la „Prajitura Televizor” de citrice.

  6. Multumesc Miha. Maine am sa cumpar gem de prune sa fac negreasa. Am cumparat astazi si o crema pentru cremsnit de Dr. Oetker. Si pudding de vanilie si ciocolata. Cum nu prea am timp sa merg la acest magazin am cumparat cat de cat din ce am vazut prin retetele tale. Am luat si mac poate fac cornuletze dospite. Mmmm as face de toate ca-mi ploua in gura cand vad pozele care le publici. Acum calc dar sigur am sa fac ceva bun de la tine si am sa-ti povestesc…
    Te pup si multumesc inca o data.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: