Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata de casa

Rulada cu crema de ciocolata de casa

Reteta Rulada cu ciocolata de casa

Rulada cu crema de ciocolata de casa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare Rulada cu ciocolata de casa:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.

Crema:

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele prfa si esenta de rom.

Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca.  Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. 🙂 Derulam si ungem cu crema de ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit acoperim rulada.
Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte. Taiem la un colt si „spritam” peste rulada „imbracata” in negru. 🙂

  • Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bomboane de ciocolata delicioase.

Bomboane de ciocolata de casa

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Pai, na, mai Miha, de aia nu intru eu foarte des pe aici…In primul rand ca sunt moarta dupa dulciuri si blogul tau e bomba calorica si numai cand ma uit :)) In al doilea rand, mie nu-mi ies prajiturile de nicio culoare…cred ca n-am suficienta rabdare…Asa ca, sa-mi fie cu iertare c-am uitat de leapsa de la tine…Esti buna sa-mi zici pe la ce pagina e? Ca daca iti rasfoiesc blogul fila cu fila…mi-e ca pun 10 kg :))

  2. Aha! Am gasit leapsa ratacita :))
    Restul comentariilor mele raman insa valabile :))

  3. Vii la un coniac? :)))

  4. mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bun, ce bun!

  5. Multumesc,multumesc! 🙂

    Din pacate nu te pot invita decat la o portie virtuala,caci in realitate a fost devorata de-a dreptul.

    Te pup!

  6. Soranda says:

    As putea pune ca si crema.. budinca de ciocolata?
    Ma gandesc ca totusi si.ar schimba „structura” a 2a zi …

  7. Soranda, sigur ca poti pune si budinca de ciocolata. Poti pune orice fel de crema vrei si iti place. Poti pune chiar si gem/dulceata, frisca, crema de branza …orice.

  8. Soranda says:

    Gata … a iesit incredibil de buna ( ciocolata de menaj alba + neagra + lapte):D
    Nu.mi mai trebuie mancare.. nu.mi mai trebuie nimic ;)) ( ah.. mai sus am scris „structura” in loc de „textura” :)) )
    Multumesc !

  9. Oooo…Soranda…dupa cum zici tu acolo…cred ca ai facut o „nebunie” de rulada. Ce bun tre sa fie. Chiar mi-ai facut pofta! :))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

%d blogeri au apreciat: