Reteta Tarta cu lapte condensat si lime a facut multa valva pe net cu ceva vreme in urma, via Prajiturela. Dupa ce am intrat si eu in hora, trebuie sa va spun ca aceasta reteta e musai sa faca parte din repertoriul vostru de retete de prajituri. Este o tarta fantastic de buna, cremoasa si aromata. Si pe langa toate acestea este si foarte usor de facut.
Pentru Reteta Tarta cu lapte condensat si lime avem nevoie de ingrediente simple si putine, haideti sa vedeti! 😉
INGREDIENTE
- Pentru blat
- 250 g biscuiti
- 125 g unt topit si racit
- 1 lingura cacao neagra
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru crema:
- zeama de la 4 limes
- 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g)
- 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Reteta Tarta cu lapte condensat si lime:
Blat de biscuiti:
In vasul robotului de bucatarie punem biscuitii, zaharul vanilat si cacaoa. Mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam scurt, pana la omogenizare.
Se rastoarna intr-o tava de tarta de cca 26 cm diametru Nivelam cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de lapte condensat cu lime.
- pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
- la baza tavii am pus hartie de copt, pentru a putea fi mai usor de scos din tava. Daca aveti o tava cu fund detasabil este si mai bine 😉
- puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra)
- in functie de biscuitii folositi mai adaugati putin unt daca este necesar. Compozitia va trebui sa fie firimicioasa, dar stransa intre degete devine compacta
Acelasi blat de biscuiti l-am folosit si la reteta de cheesecake cu zmeura fara coacere
Crema de lapte condensat cu lime:
Amestecam laptele condensat indulcit, smantana pentru frisca, zeama de lime. Mixam foarte putin cu mixerul. Crema incepe sa se ingroase imediat. Crema nu este ferma, ca si comparatie… este asemanatoare cu compozitia de chec. Dar se va intari la frigider, de aceea nu insistati cu mixatul pentru ca exista riscul sa se taie.
- laptele condensat este cel din conserva, foarte dulce, nu cel pentru cafea
- in loc de lime se poate folosi lamaie
- in functie de cat de zemoase sunt fructele de lime si in functie de gustul vostru puteti pune mai multa sau mai putina zeama
Punem crema peste blatul de biscuiti, deasupra radem coaja de lime (optional) sau decoram dupa preferinta. Dam tarta la frigider peste noapte.
Este incredibil de usor de facut, nu-i asa? 😉 Gustul? Va las pe voi sa-l descoperiti! 😀
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL