Pentru astazi avem o reteta de negresa cu ciocolata si cocos, absolut delicioasa. Bilutele de branza proaspata cu cocos completeaza perfect gustul intens de ciocolata al blatului de negresa.
In principiu, am combinat doua dintre retetele de pe blog, bilutele de branza cu cocos de la Prajitura cu bombite de branza cu cocos si blat de la negresa cu ciocolata, iar rezultatul a fost senzational de bun! 😉

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 200 g ciocolata
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 5 oua
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru crema de branza:
- ~500 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 oua
- 3 linguri amidon
- 50 g fulgi nuca de cocos
Mod de preparare Reteta Negresa cu ciocolata si cocos:
Blat pentru negresa cu ciocolata:
Pune ciocolata si untul intr-o craticioara si topeste-le impreuna. Fie pe baie de aburi, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Fie pe foc mic, amestecand continuu. Da deoparte si lasa la racit.
- poti folosi orice fel de ciocolata ai si iti place, cu cat mai mare procentul de cacao, cu atat gustul va fi mai bun si mai intens. Eu am folosit cu 52% cacao
Mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Toarna amestecul de ciocolata cu unt si amesteca usor pana la omogenizare.
Separat, amesteca faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cerne peste compozitia cu ciocolata. Amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Bombite de branza cu cocos:
Pune branza si zaharul intr-un castron si mixeaza cu blenderul vertical pana obtii o crema fina. Adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adauga apoi nuca de cocos si amidonul si omogenizeaza.
- poti folosi si crema de branza, caz in care poti folosi si un mixer sau un tel
Intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, pune un strat subtire din compozitia de blat. Cu mainile umezite formeaza bilutele de branza cu cocos si aseaza-le din loc in loc. Toarna deasupra restul de compozitie pentru blat.
Da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute, pana negresa cu ciocolata si cocos trece proba cu scobitoarea. Lasa negresa sa se tempereze in tava, apoi o scoti pe un gratar cu tot cu hartia de copt si o lasi sa se raceasca foarte bine.
Indeparteaza hartia de copt si portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
2 comentarii
Delicioasa rețetă, am sa încerc cât de curând!
Am incercat reteta . Foarte buna ! 🙂