Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Reteta Cheesecake cu zmeura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingura cacao neagra
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 125 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza cu vanilie
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • vanilie dupa gust
  • Pentru finisat:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat sa nu va arat si voua cum din „aproape un dezastru” poti obtine ceva grozav de bun 🙂

Am avut de facut un tort (aniversarile se tin lant luna asta 😉 ) Cand vreau sa ornez cu frisca folosesc intotdeauna crema de branza in combinatie cu smantana pentru frisca batuta. De data asta, nu stiu din ce motive, cand am adaugat crema de branza peste smantana totul s-a prabusit. Si de aici incepe povestea acestui cheesecake cu zmeura fara coacere… 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu zmeura fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina fin. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu folie alimentara. Nivelam cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

  • pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
  • puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra)

Acest blat de biscuiti merge de minune si la un cheesecake cu capsuni

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si crema de branza cu vanilie. Se mixeaza bine pana la omogenizare.

  • se poate folosi orice fel de crema de branza, chiar si mascarpone

Adaugam iaurtul si amestecam usor. Incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu si aromam dupa gust cu esenta de vanilie. La sfarsit adaugam zmeura si amestecam usor cu o spatula.

  • eu am folosit zmeura congelata, dar se poate folosi si proaspata
  • zmeura poate fi inlocuita cu orice alt fruct

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Pofta buna! 😉

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,cred ca trebuie cantitatea din reteta plus jumatate.Multumesc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Pandispan pufos – reteta clasica

Pandispan pufos – reteta clasica

Desi de obicei folosesc o alta reteta de blat de tort, in maratonul aniversarilor de la sfarsitul anului trecut am vrut sa incerc si sa testez reteta clasica de pandispan pufos. In reteta clasica se folosesc doar oua, zahar si faina, plus aromele preferate, fata de cealalta reteta unde se […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

%d blogeri au apreciat: