Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Reteta Cheesecake cu zmeura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingura cacao neagra
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 125 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza cu vanilie
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • vanilie dupa gust
  • Pentru finisat:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat sa nu va arat si voua cum din „aproape un dezastru” poti obtine ceva grozav de bun 🙂

Am avut de facut un tort (aniversarile se tin lant luna asta 😉 ) Cand vreau sa ornez cu frisca folosesc intotdeauna crema de branza in combinatie cu smantana pentru frisca batuta. De data asta, nu stiu din ce motive, cand am adaugat crema de branza peste smantana totul s-a prabusit. Si de aici incepe povestea acestui cheesecake cu zmeura fara coacere… 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu zmeura fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina fin. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu folie alimentara. Nivelam cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

  • pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
  • puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra)

Acest blat de biscuiti merge de minune si la un cheesecake cu capsuni

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si crema de branza cu vanilie. Se mixeaza bine pana la omogenizare.

  • se poate folosi orice fel de crema de branza, chiar si mascarpone

Adaugam iaurtul si amestecam usor. Incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu si aromam dupa gust cu esenta de vanilie. La sfarsit adaugam zmeura si amestecam usor cu o spatula.

  • eu am folosit zmeura congelata, dar se poate folosi si proaspata
  • zmeura poate fi inlocuita cu orice alt fruct

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Pofta buna! 😉

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,cred ca trebuie cantitatea din reteta plus jumatate.Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]