Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Reteta Cheesecake cu zmeura fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingura cacao neagra
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 125 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza cu vanilie
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • vanilie dupa gust
  • Pentru finisat:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat sa nu va arat si voua cum din „aproape un dezastru” poti obtine ceva grozav de bun 🙂

Am avut de facut un tort (aniversarile se tin lant luna asta 😉 ) Cand vreau sa ornez cu frisca folosesc intotdeauna crema de branza in combinatie cu smantana pentru frisca batuta. De data asta, nu stiu din ce motive, cand am adaugat crema de branza peste smantana totul s-a prabusit. Si de aici incepe povestea acestui cheesecake cu zmeura fara coacere… 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu zmeura fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina fin. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu folie alimentara. Nivelam cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar tasam bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

  • pentru baza de biscuiti am folosit biscuiti simpli, dulci si sfaramiciosi
  • puteti folosi si biscuiti simpli adaugand 1 lingura zahar (pudra)

Acest blat de biscuiti merge de minune si la un cheesecake cu capsuni

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si crema de branza cu vanilie. Se mixeaza bine pana la omogenizare.

  • se poate folosi orice fel de crema de branza, chiar si mascarpone

Adaugam iaurtul si amestecam usor. Incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu si aromam dupa gust cu esenta de vanilie. La sfarsit adaugam zmeura si amestecam usor cu o spatula.

  • eu am folosit zmeura congelata, dar se poate folosi si proaspata
  • zmeura poate fi inlocuita cu orice alt fruct

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Pofta buna! 😉

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,cred ca trebuie cantitatea din reteta plus jumatate.Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina. Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post: Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post: Intr-un castron amestecam faina […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in […]