Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Reteta Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 150 g iaurt
  • 175 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4-5 caise maricele
loading...

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi!

Mod de preparare Prajitura cu caise:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana se albesc si zaharul se topeste. Se adauga iaurtul si uleiul amestecand continuu. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste galbenusuri si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de mai sus, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caisele taiate cubulete se presara din loc in loc peste compozitia pentru blat. Se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu caise se pudreaza (sau nu 😀 ) cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Pingback: Prajitura turnata cu caise - Prajitura simpla cu caise - Dulciuri fel de fel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: