Prajitura Verdens Beste

de Miha
75103 vizualizări
Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste este o prajitura cu crema de vanilie si blat de bezea cu migdale. Nu stiu daca este chiar „cea mai buna prajitura din lume” daca ne luam dupa traducere, dar cu siguranta combinatia este senzationala si te imbie la mancat! 😀 Nu este greu de facut, dar sunt necesare cateva etape de preparare, timp de racire si asteptare. Dintre toate, asteptarea este cea mai grea 🙂

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste este o prajitura cu crema de vanilie si blat de bezea cu migdale. Nu stiu daca este chiar „cea… Prajituri Prajitura Verdens Beste European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 22 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 75 g zahar (pudra)
  • 4 galbenusuri
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • In plus:
  • fulgi de migdale (cca 50 g)
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura Verdens Beste:

Aluat:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand a devenit cremos se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si adauga in compozitie si se amesteca bine pana la omogenizare. La sfarsit, se toarna si laptele rece.

Compozitia se intinde in strat uniform in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Bezeaua se repartizeaza in tava, peste aluatul (crud) si se niveleaza in strat uniform. Se presara fulgii de migdale si se da tava la cuptor, la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor. In timpul coacerii blatul se va umfla, dar se va lasa dupa ce se raceste.

Blatul copt se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se amesteca intr-o cratita cu zaharul si amidonul. Treptat se adauga laptele, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Se pune cratita pe foc si amestecand continuu, fara a da in clocot, se fierbe crema pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se acopera cu folie alimentara, lipita direct pe suprafata cremei. Se da la rece pentru 1-2 ore, pana crema este bine racita

  • crema se poate prepara inaintea blatului, pentru a avea suficient timp de racire

Smantana pentru frisca se mixeaza cu cele 2 pliculete de zahar vanilat, pana devine ferma si pufoasa.

Crema de vanilie (budinca) racita se mixeaza putin pentru a se desface si sa se inmoaie putin. Se adauga frisca batuta si se omogenizeaza, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Montare Prajitura Verdens Beste:

Blatul bine racit se taie in jumatate, obtinand 2 bucati/fasii. Se aseaza prima bucata de blat pe un platou, cu partea de bezea si migdale deasupra si se repartizeaza crema in strat uniform. Se acopera cu cea de-a doua foaie, pusa tot cu partea de bezea si migdale deasupra. Prajitura se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Delicioasa! 😉

Prajitura Verdens Beste

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Ana-Maria 12 mai 2021 - 13:37

Arata delicios 😉

Răspuns
Miha 14 mai 2021 - 16:19

Multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns