Vine toamna cu pasi repezi si cred ca majoritatea dintre voi va pregatiti sa va umpleti camarile cu fel si fel de muraturi, zacusca si dulceata.
Si daca printre atatea treburi vi se anunta niste musafiri, sacrificati un borcan de gem pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu gem. E delicioasa!
Ingrediente
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 6 galbenusuri
- 1 borcan gem de prune (300 g)
- 6 albusuri
- 100 g zahar
- 200 g nuca macinata
Mod de preparare Prajitura cu gem:
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana prajitura incepe sa prinda culoare.
Intre timp batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam apoi nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.
Scoatem tava din cuptor si punem gemul deasupra, niveland usor. Turnam apoi compozitia cu nuca, nivelam si dam din nou la cuptor pana blatul este bine copt.
Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta.
26 comentarii
Miha, pe cuvantul meu, cu rispul de a repeta voi spune: esti singura persoana care ma face sa doresc sa intru in bucatarie, doar cu un cuvant, cu o imagine – esti teribila!!! 😀
Te pup!
Iti dai seama ca voi incerca prajitura!Insa nu-ti mai arat nicio poza pana nu ma „promovezi” cu ceea ce am muncit!:P:))
Ilda… hai, trimite pozele, ca „promovarea” am facut-o demult. :))))
Hihiii, ai 1-0! Asa-mi trebuie daca nu verific inainte de a face afirmatii! :))
Iti multumesc mult, Miha!Ce mandra ma simt!!!:blushing:
Deci, ma declar datoare cu pozele!:))
Nu chiar curand (caci nu e posibil!), insa vor veni 100% – promit!
Multi pupicei!
Super prajitura, numai buna de facut cu gemul meu de prune :))
…………… si cu-al meu :)) am citit reteta ta uneia , prin telefon , ptr a o face si ea (ii place mult nuca) si stii ce mi-a zis ? ,,ia , pune mana si fa-o si tu ” =))))))))) , poftim rasplata
Tocmai ce s-a racit gemul de prune!:)
Buna prajiturica!
Excelenta prajitura! Jumatate din ea s-a mancat cand inca era calda. Efectiv nu ne-am putut opri din mancat. Multumim pentru reteta.
Sa va fie de bine. Tare ma bucur ca v-a placut! 🙂
delicioasa…am realizat-o deja de 2 ori..
Am facut prajitura asta acum vreo 3 sapt si de atunci in fiecare duminica.Mi-a iesit din prima.Nu am cuvinte e cea mai grozava reteta de prajitura cu gem.Rapida f.buna iar pentru cei ce le place nuca e delicioasa.MULTUMESC
Si eu multumesc Elena. Ma bucur tare mult ca va place! :*
Super reteta, chiar vreau sa o incerc in curand. Imi plac tare mult prajiturile tale, Miha!
Se foloseste un pachetel de praf de copt? (14g) Mi se pare cam mult pentru 200Gr. de faina?
Un plic de praf de copt are de obicei 10 g. Adica eu n-am vazut cu gramaj mai mare de atat. 🙂
Este facut de Oetker. Oricum am facut prajitura astazi. Au fost in total 3 lingurite intr-un pliculet de 14 gr. Am pus 2 lingurite. A iesit buna, dar data viitoare am sa pun numai jumatate de borcan de gem. Am avut copiii la masa, si toti au spus ca este buna, dar un pic prea dulce. Multumest mult pentru retete. Am mai incercat si altele. Multa sanatate!
o prajitura deliciosa,usor de preparat,multumesc pt reteta
o prajitura fff buna,usor de preparat,multumesc pt reteta.
si eu multumesc! 🙂
foarte interesante retete, multumesc, e asta inca nu am incercat-o dar suna promitator
multumesc 🙂
Am o gramada de gemuri, doar de prune nu!:)
O fi la fel de buna si cu alt fel?
Cred ca da, dar unul care sa se „asorteze” :))) cu nuca
Foarte buna prajitura. Multumim de reteta.
Delicioasa,multumesc! Maine ma voi delecta
A Duoa oară dupa ce am pus gemul si nuca cat trebuie lăsat la cuptor si cate grade ? Mulțumesc
am pastrat aceeasi temperatura.
Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul… Pot fi 15, pot fi 20… pana blatul se rumeneste usor