Prajitura cu gem

de Miha
841 vizualizări
Prajitura cu gem si nuca

Vine toamna cu pasi repezi si cred ca majoritatea dintre voi va pregatiti sa va umpleti camarile cu fel si fel de muraturi, zacusca si dulceata.

Si daca printre atatea treburi vi se anunta niste musafiri, sacrificati un borcan de gem pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu gem. E delicioasa!

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 6 galbenusuri
  • 1 borcan gem de prune (300 g)
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata

Mod de preparare Prajitura cu gem:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana  devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana prajitura incepe sa prinda culoare.

Intre timp batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam apoi nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Scoatem tava din cuptor si punem gemul deasupra, niveland usor. Turnam apoi compozitia cu nuca, nivelam si dam din nou la cuptor pana blatul este bine copt.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu gem si bezea

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

ilda76 20 august 2012 - 20:27

Miha, pe cuvantul meu, cu rispul de a repeta voi spune: esti singura persoana care ma face sa doresc sa intru in bucatarie, doar cu un cuvant, cu o imagine – esti teribila!!! 😀
Te pup!
Iti dai seama ca voi incerca prajitura!Insa nu-ti mai arat nicio poza pana nu ma “promovezi” cu ceea ce am muncit!:P:))

Răspuns
Miha 20 august 2012 - 20:31

Ilda… hai, trimite pozele, ca “promovarea” am facut-o demult. :))))

Răspuns
ilda76 20 august 2012 - 20:55

Hihiii, ai 1-0! Asa-mi trebuie daca nu verific inainte de a face afirmatii! :))
Iti multumesc mult, Miha!Ce mandra ma simt!!!:blushing:
Deci, ma declar datoare cu pozele!:))
Nu chiar curand (caci nu e posibil!), insa vor veni 100% – promit!
Multi pupicei!

Răspuns
Timea 21 august 2012 - 12:45

Super prajitura, numai buna de facut cu gemul meu de prune :))

Răspuns
dia_diana58 21 august 2012 - 13:05

…………… si cu-al meu :)) am citit reteta ta uneia , prin telefon , ptr a o face si ea (ii place mult nuca) si stii ce mi-a zis ? ,,ia , pune mana si fa-o si tu ” =))))))))) , poftim rasplata

Răspuns
Adina 5 septembrie 2012 - 12:31

Tocmai ce s-a racit gemul de prune!:)
Buna prajiturica!

Răspuns
Corina 6 septembrie 2012 - 14:13

Excelenta prajitura! Jumatate din ea s-a mancat cand inca era calda. Efectiv nu ne-am putut opri din mancat. Multumim pentru reteta.

Răspuns
Miha 6 septembrie 2012 - 14:16

Sa va fie de bine. Tare ma bucur ca v-a placut! 🙂

Răspuns
Dana Lazar 11 septembrie 2012 - 11:37

delicioasa…am realizat-o deja de 2 ori..

Răspuns
Elena 21 octombrie 2012 - 8:22

Am facut prajitura asta acum vreo 3 sapt si de atunci in fiecare duminica.Mi-a iesit din prima.Nu am cuvinte e cea mai grozava reteta de prajitura cu gem.Rapida f.buna iar pentru cei ce le place nuca e delicioasa.MULTUMESC

Răspuns
Miha 21 octombrie 2012 - 8:26

Si eu multumesc Elena. Ma bucur tare mult ca va place! :*

Răspuns
Sabrina 21 ianuarie 2013 - 13:00

Super reteta, chiar vreau sa o incerc in curand. Imi plac tare mult prajiturile tale, Miha!

Răspuns
Josana 1 februarie 2013 - 17:37

Se foloseste un pachetel de praf de copt? (14g) Mi se pare cam mult pentru 200Gr. de faina?

Răspuns
Miha 1 februarie 2013 - 20:46

Un plic de praf de copt are de obicei 10 g. Adica eu n-am vazut cu gramaj mai mare de atat. 🙂

Răspuns
Josana 2 februarie 2013 - 4:41

Este facut de Oetker. Oricum am facut prajitura astazi. Au fost in total 3 lingurite intr-un pliculet de 14 gr. Am pus 2 lingurite. A iesit buna, dar data viitoare am sa pun numai jumatate de borcan de gem. Am avut copiii la masa, si toti au spus ca este buna, dar un pic prea dulce. Multumest mult pentru retete. Am mai incercat si altele. Multa sanatate!

Răspuns
doina 22 ianuarie 2014 - 18:15

o prajitura deliciosa,usor de preparat,multumesc pt reteta

Răspuns
doina 22 ianuarie 2014 - 18:17

o prajitura fff buna,usor de preparat,multumesc pt reteta.

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2014 - 21:55

si eu multumesc! 🙂

Răspuns
simona 4 mai 2014 - 10:51

foarte interesante retete, multumesc, e asta inca nu am incercat-o dar suna promitator

Răspuns
Miha 4 mai 2014 - 12:07

multumesc 🙂

Răspuns
Alina 19 noiembrie 2014 - 22:47

Am o gramada de gemuri, doar de prune nu!:)
O fi la fel de buna si cu alt fel?

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2014 - 8:59

Cred ca da, dar unul care sa se “asorteze” :))) cu nuca

Răspuns
Vlad 2 aprilie 2015 - 21:23

Foarte buna prajitura. Multumim de reteta.

Răspuns
rodica 2 octombrie 2015 - 10:30

Delicioasa,multumesc! Maine ma voi delecta

Răspuns
Laura 28 septembrie 2016 - 8:18

A Duoa oară dupa ce am pus gemul si nuca cat trebuie lăsat la cuptor si cate grade ? Mulțumesc

Răspuns
Miha 28 septembrie 2016 - 8:28

am pastrat aceeasi temperatura.
Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul… Pot fi 15, pot fi 20… pana blatul se rumeneste usor

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: