Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Ingrediente

  • 3 foi mari de napolitana
  • Pentru crema:
  • 500 g ciocolata (54 % cacao)
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
loading...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva sau pe cineva de sarbatorit. Singura problema este ca foile de napolitana se inmoaie de la crema, dar daca nu se consuma imediat o poti pastra la congelator si tai din ea cat ai nevoie. Mie mi-a placut chiar mai mult asa inghetata, plus ca se taie mai bine si mai frumos 😉

Mod de preparare Prajitura cu foi de napolitana:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si amestecand continuu se fierbe, fara a da in clocot, pana ciocolata se topeste. Se da departe, se lasa sa se racoreasca si se pune la frigider pentru cateva ore, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se ingroase

  • pentru a mai scurta timpul de preparare crema de ciocolata se poate pune la congelator pentru 1-2 ore
  • gustati si in functie de preferinta voastra de dulce adaugati zahar daca vi se pare ca este necesar
  • puteti folosi si ciocolata cu lapte sau o combinatie intre cele 2 tipuri de ciocolata

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga mascarponele si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza din nou pana crema devine ferma si pufoasa.

Asamblare:

Foile de napolitana se taie in 2, obtinand astfel 6 foi. Crema de ciocolata se cantareste, se imparte in 5 parti si se repartizeaza pe foile de napolitana. Prajitura se da la frigider (sau la congelator) pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi de napolitana

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si reteta de Napolitana cu caramel

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

%d blogeri au apreciat: