Reteta Chec pufos
Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂
INGREDIENTE
- 4 oua
- 4 linguri zahar (120 grame)
- 4 linguri faina (100 grame)
- 2 linguri ulei
- 1 lingura cacao
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Mod de preparare Chec pufos cu cacao:
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea densa si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.
- de obicei, eu folosesc zahar pudra (zahar tos dat prin rasnita de cafea). Daca folositi zahar tos mixati pana nu se mai simt granulele de zahar
Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Daca aveti un mixer care isi micsoreaza vizibil viteza, la cea mai mica treapta se invarte foarte usor, il folositi pe acesta. Daca nu, folositi spatula.
- puteti folosi orice arome va plac (vanilie, rom, coaja de lamaie ori portocale…)
Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Vom amesteca cu miscari ample si usoare, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie.
- compozitia finala este ca o spuma
Aproximativ 2/3 din compozitie se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. In compozitia ramasa cernem cacaoa si amestecam pana la omogenizare. Punem in tava peste compozitia alba in strat uniform ori amestecand cu un bat de frigaruie.
- daca aveti timp si chef, puteti proceda ca in aceasta reteta de pandispan obtinand acel efect dragut si dungat, ca de zebra 🙂
Coacere:
Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.
Daca aveti rabdare 😀 se taie dupa ce se raceste.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
2 comentarii
Am o singura intrebare: Daca imi place o reteta de chec de la tine pot sa o prepar si eu.M
Desigur 😉