Briose pufoase cu portocale

de Miha
1082 vizualizări
Briose pufoase cu portocale

Reteta Briose pufoase cu portocale

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 250 ml suc de portocale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri bobite de ciocolata

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine).

Reteta de Briose simple cu iaurt era preferata mea, dar dupa ce am facut-o pe aceasta cu greu ma mai pot decide 😀

Mod de preparare Briose pufoase cu portocale:

Intr-un castron incapator se mixeaza untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zahar si putina esenta de vanilie. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se pune si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana la omogenizare.  Se adauga apoi laptele putin cate putin, si se mixeaza pana la omogenizare.

  • compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa, ca si cea de chec. Daca e prea subtire mai adauga putina faina
  • puteti adapta cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt portocalele ori in functie de preferinta voastra de dulce

La sfarsit incorporam coaja rasa de portocale si bobitele de ciocolata.

Se pregateste tava pentru briose cu cosulete de hartie speciale. Se pune din compozitie, cam 2 linguri,  cam 3/4 din inaltimea cosuletului de hartie.

  • presara cateva ornamente din zahar, daca vrei si iti plac.

Se baga tava in cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt rumenite.

Pofta buna! 😉

Briose pufoase cu portocale

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Mai multe retete de BRIOSE si CHECURI gasiti AICI

 

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: